Hockeyallsvenskan dundrar vidare och vi går in i den trettiotredje omgången under lördagen. Där fokus läggs på matchen mellan BIK Karlskoga – Karlskrona. Två lag som kommer till spel med bra form och har börjat blanda sig i toppstriden på allvar. Vilket lag kan bygga vidare på lagens spel den senaste tiden?

  • Match: BIK Karlskoga – Karlskrona
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,93 Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 13/12, 16:00

Hemmalaget BIK Karlskoga återvänder till Nobelhallen efter lagets senaste match mot Mora som spelades på bortaplan. En match som BIK Karlskoga till slut lyckades vinna med 3-2 efter förlängning.
Segern innebar inte ännu ett kliv uppåt i tabellen utan nu har laget tagit fyra raka segrar.
Med den absoluta godkända formen har nu BIK Karlskoga spelat till sig fyrtioåtta poäng och ligger på en sjunde plats efter trettioen spelade matcher.
BIK Karlskoga är tillsammans med Karlskrona, Rögle och Malmö seriens fyra lag som gör flest mål i serien. BIK Karlskoga har gjort nittiotre stycken hittills och det är fjärde bäst. Det ger samtidigt ett snitt på tre gjorda mål per match.
Hemma i Nobelhallen är BIK Karlskoga starka. Med trettio inspelade poäng efter sexton spelade matcher är laget Hockeyallsvenskans femte bästa hemmalag. Matcherna i Nobelhallen brukar oftast bjuda på en massa mål och med lagets målskillnad på 53-47 får publiken i snitt se 6,25 mål per hemmamatch.
BIK Karlskoga vann lagets senaste hemmamatch, då mot Rögle med 5-4 efter övertid. Segern innebar lagets tredje raka hemmaseger och fjärde seger på dom fem senaste hemmamatcherna. På dessa fem matcher har det blivit en hel del mål och totalt har det blivit trettioen mål vilket ger ett snitt på 6,25 mål per match.

BIK Karlskoga V.S karlskrona_khk

Karlskrona åkte på en blytung förlust i den förra omgången på bortaplan mot formsvaga Björklöven. Ett 1-1 resultat efter den första perioden hjälpte föga när Björklöven rivstartade den andra perioden och hade en 5-2 ledning när den var färdigspelad. Matchen slutade 5-3 för Björklöven.
Förlusten innebar Karlskrona’s andra på lagets nio senaste matcher och har med en sån stark form klättrat högt upp i tabellen. Nu står Karlskrona på femtiofem poäng efter lagets trettiotvå spelade omgångar och ligger på en andra plats.
Med hundratvå gjorda mål är Karlskrona det lag i Hockeyallsvenskan som gör flest mål och snittar 3,18 gjorda mål per match.
Bortaspelet har varit bra under säsongen men nu har laget åkt på två raka nederlag. Men med totalt nitton inspelade poäng efter sexton bortamatcher är Karlskrona seriens sjätte bästa bortalag. Men även här smäller det en hel del på lagets bortamatcher. Med en målskillnad på 49-50 snittar Karlskrona sina bortamatcher med 6,18 mål per match. Det är det högsta målsnittet i Hockeyallsvenskan för ett lag på bortaplan.
Karlskrona har två segrar på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att lagets sex senaste bortamatcher har alla resulterat i över 5,5 mål.

Säsongens tredje möte.
Dom två tidigare mötena har spelats i vardera hemmaborg. Den första matchen i Nobelhallen och där vann Karlskrona med 3-0.
Den andra matchen spelades i Telenor Arena och där vann Karlskrona med hela 6-2 trots att det stod 0-0 efter den första perioden.
På lagens fem senaste möten har BIK Karlskoga en seger och Karlskrona fyra. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat över 5,5 mål.
Lagens fem senaste möten i Nobelhallen har resulterat i tre segrar för BIK Karlskoga och två för Karlskrona. Noterbart är att Karlskrona har två raka segrar på bortaplan mot BIK Karlskoga.

Seriens två absoluta målgladaste lag.
Därmed kommer jag att spela överspelet. Det på grund av:
1: BIK Karlskoga har en fenomenal form och kommer till spel med fyra raka segrar. Inte nog med det har målskyttet varit glödhett och det har östs in mål. Samtidigt som försvarsspelet inte är seriens bästa men vad gör det när man gör fler mål än motståndarna. Samt att laget jagar säsongens första seger mot Karlskrona.
2: Karlskrona har också dom en kanonform. Kanske börjar den avta lite men med sju segrar på nio matcher säger en del om vad laget har gjort hittills. Däremot åkte laget på en tung förlust mot Björklöven med 5-3 i den förra omgången.
3: Båda lagen öser in mål samt släpper in massvis. Lagen är fyra respektive etta i flest gjorda mål tabellen och Karlskrona snittar hela 6,18 mål på bortaplan, vilket dessutom är högst i serien. Samtidigt som BIK Karlskoga snittar höga 6,25 på sina hemmamatcher och det är full fart som gäller på hemmaplan.
Med två målglada lag som vill bättre på formerna ytterligare gör att mitt spel blir över 5,5 mål till 1,93 hos Unibet.