En match i Hockeyallsvenskan ikväll. Mötet mellan BIK Karlskoga – Almtuna i Nobelhallen fullbordar den fyrtioförsta omgången. Hemmalaget BIK Karlskoga kommer till spel med TRETTON raka segrar medan Almtuna har SEX raka förluster. Kommer formerna att brytas eller förlängas?

  • Match: BIK Karlskoga – Almtuna
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Almtuna över 1,5 mål
  • Odds: 1,65 Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 21/1, 19:00

BIK Karlskoga tog sin trettonde raka seger i den förra omgången på bortaplan mot Asplöven. Detta trots att det var uppförsbacke hela tiden. Först underläge 1-0, 2-1. 4-2 och till och med 6-4. Men BIK Karlskoga lyckades kvittera till 6-6 med endast tretton sekunder kvar av matchen och avgjorde sedan under straffläggningen, i den sjunde straffomgången. Starkt!

Med tretton raka segrar är såklart BIK Karlskoga med i toppen av Hockeyallsvenskan. Laget har efter fyrtio spelade matcher tagit sjuttiotre poäng och det räcker just nu till en fjärde plats. Det är två poäng upp till serieledande Malmö, men övriga lag utom BIK Karlskoga och Almtuna har spelat fyrtioen matcher.
BIK Karlskoga är det lag som har gjort tredje flest mål i Hockeyallsvenskan, hundratrettio stycken. Men är samtidigt det lag som har släppt in tredje flest mål, hundratjugo stycken.

Hemma i Nobelhallen har BIK Karlskoga gått starkt under hela säsongen. Laget har efter nitton hemmamatcher tagit trettionio poäng och är därmed Hockeyallsvenskans femte bästa hemmalag.
BIK Karlskoga har nu tagit sex raka segrar på hemmaplan, varav fem har varit under ordinarie tid. I den senaste hemmamatchen vann laget med 4-3 mot Vita Hästen.

BIK Karlskoga kommer till spel utan, Henrik Björklund, Christian Berglund, Björn Kindahl och Alexander Holmberg.

BIK Karlskoga V.S almtuna_200

Almtuna en klubb i två kriser. Ett i spelmässigt och ett i ekonomin. Laget har skeppat iväg flertalet spelare bland annat målvakten Johan Holmqvist. Ett positivt besked kom under dagen att Almtuna räddar sin ekonomi och sätts under rekonstruktion. Skönt besked för klubben som föll i sin senaste match mot Karlskrona med 4-0 och inkasserade sin sjätte raka förlust.

Med förlusterna uppradade har Almtuna sjunkit neråt i tabellen och hamnat utanför playoff-platserna. Almtuna har efter fyrtio omgångar spelat ihop femtiotre poäng och ligger på en tionde plats. Det är bara tre poäng upp till Björklöven på playoff-plats, men samtidigt bara tre ner till dom två jumbolagen.
Almtuna har haft problem med målskyttet under säsongen och har efter dessa matcher gjort nittiotre mål. Det är tredje minst till antalet.

Bortaspelet har varit lite svajigt under säsongen. Speciellt på slutet har spelet kommit av sig. Almtuna föll i sin senaste bortamatch mot Rögle med 3-2. Det var lagets fjärde raka förlust på bortaplan.
Almtuna har nu spelat tjugo hemmamatcher. På dessa matcher har laget spelat ihop nitton poäng. Det gör Almtuna till seriens tolfte bästa bortalag.
Almtuna har gjort minst två mål i dom fem senaste bortamatcherna.

Almtuna kommer till spel utan:
Fredrik Sonntag
Martin Sandgren
Martin Karlssonmen
Patrik Norén

Säsongens fjärde och sista möte.
Almtuna har två ett i inbördes möten den här säsongen. Detta efter att ha vunnit med 3-1 på hemmaplan i den senaste matchen. Vunnit med 4-2 på bortais men förlorat den tredje med 5-2 på hemmaplan.
Lagens fem senaste möten i Nobelhallen har resulterat i fyra segrar för BIK Karlskoga och en för Almtuna. Noterbart är att Almtuna har gjort minst två mål i fyra av fem matcher.

Sviter är till för att brytas, blir fallet så i den här matchen?
Det är den stora frågan. Det något komiska i det hela är att BIK Karlskoga’s senaste förlust var mot just Almtuna med 3-1 på bortaplan.
Almtuna har tunga ekonomiska problem, men klubben har nu fått bukt med problemet och spelarna kan slippa oroa sig mera för uteblivna löner osv. Men det har kostat då klubben har fått släppt viktiga spelare till andra klubbar för att lösa in pengar.
Annars så har Almtuna frånsett på slutet gjort en bra säsong och bara en seger kommer så kommer det sannolikt lossna för laget.
Målskyttet har varit något av ett problem den senaste tiden. Framförallt på hemmaplan men på bortaplan lyckas Almtuna oftast göra minst två mål. På lagets fem senaste bortamatcher har det slutat i femton gjorda mål.
BIK Karlskoga imponerar och segrarna kommer som på löpande band. Men laget släpper in massvis av mål. Sex mål i den senaste matchen och tre insläppta i den senaste hemmamatchen.
Almtuna bör kunna utnyttja BIK Karlskoga’s svajiga försvarsspel och laget lär ha vetskapen att den senaste förlusten för BIK Karlskoga var mot just Almtuna.
Almtuna har gjort minst två mål i samtliga möten den här säsongen och har två ett i inbördesmöten. Men ska det bli poäng måste laget göra minst två mål. Blir fallet så? Jag tror det!
Mitt spel blir Almtuna över 1,5 mål till 1,65 hos Unibet.