En match i Hockeyallsvenskan under kvällen. BIK Karlskoga med sex raka förluster möter ett något formstarkt AIK med poäng i fyra av sina fem senaste matcher. Båda lagen är i stort poängbehov och när det bara är fem omgångar kvar är poängen viktiga. Mellan lagen har det blivit målrikt under säsongen och frågan är om det blir lika målrikt ikväll?

  • Match: BIK Karlskoga – AIK
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 17/2, 19.00

BIK Karlskoga har inte lyckats vinna sen lagets segersvit på fjorton raka matcher bröts. Nu har det istället blivit sex raka förluster och lagets spel är ett frågetecken. Sist blev det förlust hemma mot Björklöven med 6-5 efter förlängning.
Med BIK Karlskoga’s svaga form har laget sjunkit i tabellen och ligger för tillfället på en femte plats med sjuttiosju poäng. Det är två poäng upp till fyran Rögle och nio upp till närmsta lag som ligger på direktplats till SHL.
BIK Karlskoga är det lag som har spelat målrikast i hela Hockeyallsvenskan. Totalt tvåhundranittiosju mål och ett snitt per match på 6,31 mål.

Hemma i Nobelhallen är BIK Karlskoga normalt starka. Laget har spelat tjugotre hemmamatcher och har tagit fyrtiotre poäng. Det gör BIK Karlskoga till seriens femte bästa hemmalag.
På dessa matcher har BIK Karlskoga gjort sjuttiosex mål. Det är tredje flest av ett hemmalag i serien.
BIK Karlskoga är nu uppe i tre raka hemmaförluster efter bottennappet mot Björklöven senast.

Laget saknar ikväll:  Björn Kindahl, Calle Berglund, Mikael Eriksson, Jens Skålberg och Johan Nilsson.

BIK KarlskogaV.S aik_200

AIK åkte på sin tyngsta förlust för säsongen då laget tappade en 2-0 ledning mot Karlskrona på hemmaplan. Detta med mindre än fem minuter kvar av matchen och 2-2-målet kom med bara sju sekunder kvar efter ett svagt ingripande av målvakten Robin Rahm och det slutade senare med förlust efter övertid.
Den förlusten gjorde att AIK är fortsatt kvar nedanför kvalstrecket och har fyra poäng upp till tolvan Oskarshamn. AIK har femtioåtta poäng när det återstår femton poäng att spela om.
AIK har dessvärre gjort minst mål i hela serien men har istället släppt in betydligt fler. En målskillnad på 108-133 ger ett snitt på 5,12 mål per match.

På bortaplan har spelet kommit igång lite bättre på slutet. Senast blev det seger mot Mora med 1-0 och AIK tog sin andra raka seger på bortaplan. Hittills har laget spelat tjugotre bortamatcher och har tagit tjugoåtta poäng. Det gör AIK till seriens åttonde bästa bortalag.
På bortaplan har AIK spelat nästa lika målrikt som på hemmaplan och snittar 5,17 mål per bortamatch.
AIK’s fem senaste bortamatcher har det blivit tjugofyra mål. Ett snitt på 4,8 mål per match.

AIK kommer till spel utan:
30 Alexander Hamberg
50 Robin Olsson, lower body
67 Martin Ahnelöv, utlånad
77 Jacob Spångberg, utlånad
84 Patric Blomdahl, handled

Säsongens sista möte.
De tre tidigare mötena har alla varit målrika och slutat över 5,5 mål utan problem.

27.12.14HOCAIKBIK Karlskoga2 : 5
11.11.14HOCBIK KarlskogaAIK5 : 3
02.10.14HOCAIKBIK Karlskoga5 : 3

Tre tunga poäng som står på spel.
Seger är ett måste för BIK Karlskoga om laget ska ha någon som helst chans att kunna blanda sig in i striden om direktplatserna till SHL när det bara återstår femton poäng att spela om. För AIK’s del är seger ett måste för att kunna ge sig själva chansen att slippa kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan.
Bara där känns överspelet bra på förhand. Sen är det mycket på grund av att BIK Karlskoga går alltid på offensiven och laget öser in mål. Problemet har varit för laget att man släpper in nästan lika många som man gör. BIK Karlskoga’s matcher snittar höga 6,31 mål per match och BIK Karlskoga släpper in flest mål i hela serien.
AIK är inte mycket bättre i det defensiva och släpper in massor av konstiga och billiga mål. Fråga bara Robin Rahm.  AIK har däremot kommit igång något med anfallsspelet och har gjort tio mål på sina fyra senaste matcher.
BIK Karlskoga kommer gå för att vända sin dystra trend och kommer sätta full gas direkt från nedsläpp. AIK med sin defensiva svaghet kan inte förlita sig på försvarsspelet och kommer behöva vara effektiva om poäng ska bärgas i matchen.
Lagens tre möten den här säsongen har alla innehållit minst sju mål och det vore något ologiskt om den trenden skulle brytas ikväll.
Mitt spel blir över 5,5 mål till alldeles för höga 2,20 hos bet365.