Ett riktigt botten möte väntar oss i denna match där Bielefeld ligger under strecket och befinner sig i ett riktigt knivigt läge. Aalen ligger åtminstone ovanför strecket men har inte direkt glänst senaste tiden. Viktiga poäng står på spel och ett av lagen ligger klart närmare segern.

Match: Bielefeld – Aalen
Spel: Aalen 0
Odds: 2.66 @ Pinnacle
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 30/3 13:30

Tränarbytet i Bielefeld har hittills inte fått den önskvärda effekt man var ute efter i och med bytet och laget har fortsatt att underprestera. I senaste mötet fick man dock 1-1 borta mot Kaiserslautern, ett resultat vi inte ska dra några större växlar på då det med största säkerhet var Kaiserslautern som hade en dålig dag och inte Bielefeld som lyckats hitta formen. 1-1-3 på dom fem senaste och tabellen ligger man fortsatt dåligt till på 17:e platsen, nästsist och minst sex poäng upp till säkerhet. 4-4-6 hemma denna säsong med 19/23 i mål. Saknas gör Riemer, Heitholter, Petersch och Hornig.

VfR Aalen - Arminia Bielefeld-2013

Aalen ligger precis på strecket på rätt sida i tabellen och får se upp nu så man inte halkar under och blir indragna i striden. Ett scenario som dock inte är omöjligt med tanke på att man inte spelat allt för bra en längre tid nu och lär behöva skärpa till sitt spel. I senaste matchen fick man 1-1 mot Dresden som ligger under strecket och krigar och trots hemmaplan fick man bara med sig en poäng. 1-2-2 på dom fem senaste och borta denna säsong har man 4-4-5 med 10/18 i mål. Man har frågetecken på Junglas och Valentini inför denna match, i övrigt ett intakt lag.

Aalen har vunnit dom tre senaste mötena lagen emellan både borta och hemma och får ses som det lag som ligger närmast en seger. Jag tror att Bielefeld kommer få det mycket svårt att reda ut den situation man befinner sig i och det ska mycket till för att man ska lyckas ta sig ovanför strecket. För Aalen är det inte kört än då man ligger på rätt sida om strecket och nu får man se till att skärpa sig och hålla detta för att inte bli indragen i något onödigt. Denna match känns väldigt jämn och öppen och ett oavgjort ligger inte långt borta. Aalen skulle kunna avgå med segern och jag tror att man klarar minst ett oavgjort och spelar Aalen 0 där vi får tillbaka pengarna vid ett oavgjort resultat.