Återigen är det La Liga-fotboll på Benito Villamarin då Real Betis gästas av den gula ubåten Villarreal. Hemmalaget har ett intressant lag på papperet där offensiven sticker ut lite extra. Även hos Villarreal tycker jag offensiven sticker ut. Innebär det mål i matchen?

  • Match: Betis – Villarreal
  • Spel: över 2.0, 2.5 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:30

Betis spelade i Segundan förra säsongen men sejouren i andraligan blev kort då laget vann serien och belönades med en direktplats. Till den här säsongen ser laget helt ok ut, så det ska nog inte vara någon större risk att man åker ur. Ruben Castro och Molina finns kvar i anfallet och sedan finns det en rad intressanta spelare runt dessa rutinerade herrar. Ceballos är den stora snackspelaren i Spanien just nu och det är inte så konstigt när man ser han ute på planen. Vadillo är dessutom fit for fight efter en knäskada nu och det är ytterligare en kille som har framtiden för sig. Lägg till spelare som Cejudo, Portillo och Rennella så förstår vi alla att Betis har ett dugligt anfallsspel. Men försvarsmässigt har det inte funkat på ett tag i klubben och med många nya namn i de bakre leden så kan det ta tid att spela ihop sig. Det är ett litet orosmoment så här inledningsvis på säsongen.

Till dagens match så stryker vi två spelare hos de grönvita hemmalaget, mittfältarna Didier Digard och Rafael van der Vaart. Det innebär ett yngre mittfält och det i sin tur brukar innebära lite offensivare fotboll.

betis_200x200Villarreal_200x200

Villarreal stod för en mycket bra fjolårssäsong och ställs inför ett tufft test nu. Laget har blivit av med flertalet nyckelspelare och även fast Villarreal skaffat dugliga ersättare så kan det ta tid att spela ihop sig. Gio dos Santos, Vietto, Uche och Moreno var spelare som stod för allt offensivt förra säsongen. Nu heter dessa spelare Baptistao, Soldado, Castillejo och Samuel. Ungefär likvärdig offensiv skulle jag ändå säga, där det är extra kul att få se Soldado i den spanska fotbollen igen. Castillejo och Samuel visade sitt kunnande i Malaga förra säsongen och Baptistao är mycket kapabel även han. Försvarsmässigt finns det dock några frågetecken, framförallt då målvakt Asenjo och mittback Mussachio går långtidsskadade. Två ledande spelare i försvaret och det kan ta ut sin rätt på planen, speciellt nu när man ställs mot en stark offensiv.

Förutom Asenjo och Mussacchio finns det inga större bekymmer hos gästerna.


Benito Villamarin kommer säkerligen vara fullpackad idag och hårt tryck på läktaren brukar innebär bra tempo på planen. Båda lagen har en fin offensiv och det hoppas jag innebär en del mål i afton. Vi lägger oss kring en insats strax under medel!

/e@sy