Daniel Larsson och hans Valladolid fortsätter sin jakt på ett nytt kontrakt i la liga när man beger sig till Sevilla för att möta ett avsågat Real Betis. Hemmalaget har nästan inte en enda försvarsspelare tillgänglig för match, därför tror jag att vi kan få se ett par bortamål här. Häng på!

  • Match: Real Betis – Valladolid
  • Spel: Valladolid över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Real Betis är redan klara för spel i segundan nästa säsong då man ligger på en jumboplats med endast 22 inspelade poäng på 36 matcher. Enligt mig har man ett lag som inte ska behöva åka ur la liga, men man har inte alls fått det att funka i matcherna. Nu har man inte gjort särskilt många mål framåt, men jag tycker ändå att defensiven varit den stora boven hos Betis den här säsongen. Man har pusslat om otroligt mycket och inte riktigt hittat rätt någon gång. Sedan ska det nämnas att man haft otroligt många skador på defensiva spelare, vilket givetvis bidragit till de dåliga resultaten. Man snittar nästan exakt två insläppta mål per match och i sin senaste förlustmatch mot Almeria (2-3) så släppte man in två mål med en man mer på planen. Till den här matchen har man extrema bekymmer i de defensiva leden där det knappt finns en enda försvarsspelare tillgänglig längre. Mittbackar Amaya samt Perquis går skadade och kommer med största sannolikhet inte spela i helgen, i alla fall inte Amaya. Inte heller mittback Figueras kommer finnas med då han är avstängd. Då har vi endast en mittback kvar i a-lagstruppen, nämligen Paulao. Men efter brassens mindre lyckade insats mot Rayo så vill nog inte många fans se honom på planen här, något som jag heller inte tror att tränare Calderon utsätter honom för. Man har tidigare på säsongen flyttat ner N’Diaye för att spela mittback, men även han är avstängd i den här matchen. Vidare så saknar man även sina båda vänsterbackar i Nacho och Didac Vila.

betis_200x200valladolid_200x200

Valladolid har inte haft någon större säsong och krigar för fullt för att säkra ett kontrakt i la liga. Man placerar sig förvisso ovanför nedflyttningsstrecket just nu, men det är på samma poäng som Getafe under strecket, så det är otroligt jämnt i bottenstriden. Man plockade en oerhört viktig poäng i veckans hängmatch mot Real Madrid, en match som slutade 1-1 efter en sen kvittering från Valladolid. Man hade även kunnat avgjort matchen när man kom 3 mot 1 i slutskedet, men Bergdich hade skygglapparna på och såg inte en framrusande Daniel Larsson. Men man ska vara väldigt nöjda över den poäng som man fick med sig från den matchen, för man var totalt utspelade långa stunder. Nu är det betydligt lättare motstånd på andra sidan planhalvan och jag är övertygad om att Valladolid kommer få väldigt fina lägen i den här matchen. Betis lär inte bry sig allt för mycket om defensiven när man redan är klara för nedflyttning, och det komma öppna upp för kontringar åt gästerna. Nu är inte Valladolid något lag som öst in mål under säsongen, men mot ett rejält vingklippt försvar hos Betis så ska man kunna sätta dit två strutar. Inga större bekymmer hos Valladolid som endast ser ut att få klara sig utan Manucho i helgen. Både Rubio samt Bergdich avstod träning i torsdags, men det sägs endast vara en försiktighetsåtgärd.


Det ska bli otroligt intressant att se hur Betis formerar sin försvarslinje med alla skador och avstängningar som råder i truppen. Jag tror som sagt inte att Calderon kommer trycka ut Paulao där, och Perquis lär nog inte spela efter att ha åkt på en hjärnskakning nyligen. Valladolid har allt att spela för och efter 1-1 resultatet mot Real Madrid i veckan så lär man ha gott självförtroende. Mitt spel blir Valladolid över 1,5 mål och en medelinsats åker in!

/e@sy