Måndagsmatch i Spanien och idag riktar vi blickarna mot Benito Villamarín där Betis och Valladolid ska göra upp om tre poäng. Det är dessutom ett svenskmöte då Guillermo Molins och Daniel Larsson ställs mot varandra. Tunga avbräck i ena laget gör att jag tror på skräll här!

  • Match: Betis – Valladolid
  • Spel: Valladolid
  • Odds: 4,33 @ william hill
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Real Betis har halkat ner till en 8:e plats just nu, men det är väldigt tajt och vid vinst idag hoppar man upp på en 5:e plats igen. Men formen är inte den bästa hos Betis och man kommer in här med två raka förluster där man blivit nollade av sina motståndare. Nu har dessa förluster kommit på bortagräs mot bra motstånd men jag tror ändå vi kan få se ett Betis som tappar lite mark nu kommande period. Man har slitit väldigt hårt på sina bästa spelare och det kommer sätta sina spår i och med att man gick ganska långt i Copa del Rey. Betis är dessutom inget bra hemmalag och placerar sig långt ner på den listan med raden 5-1-5, endast Deportivo och Zaragoza har fler förluster på hemmagräs.

Hemmalagets stora stjärna Rubén Castro kommer inte till spel idag på grund av skada, 12 mål denna säsong säger sitt. Vidare så saknas Cañas (avstängd), Nosa (landslag), Pozuelo (skadad) samt Salva Sevilla (skadad). Castro och Cañas är tunga avbräck då dessa spelare är givna i en startelva annars.

Valladolid har gjort det riktigt bra denna säsong och placerar sig i mitten av tabellen på en 10:e plats, något som jag inte alls hade förväntat mig. Man har inga direkta storstjärnor i laget men man har spelare som blommat ut ordentligt denna säsong. Att en spelare som Óscar (bilden) skulle ösa in mål denna säsong var inget som jag ens kunde drömma om, sedan har man ju fantastiska Ebert som tyvärr går skadad just nu. Valladolid är ett lag som spelar med en grym speed framåt och det är extra kul som svensk att se Daniel Larsson rada upp bra prestationer, något som givit han en startplats nu när Ebert går skadad.

Balenziaga tillbaka efter skada och svenskbekantingen Valdet Rama finns med i truppen. Víctor Pérez, Marc Valiente och Ebert går skadade och kommer inte till spel.


Jag vill minnas en match Valladolid spelade mot Sevilla på bortagräs där Sevilla saknade ett gäng tongivande spelare, Valladolid ägde matchen och kunde till slut vinna med 2-1. Lite samma läge idag då Betis saknar ett par väldigt viktiga spelare och 4,33 på bortalaget är helt enkelt för högt. Valladolid är inget höjdarlag på bortagräs men man gör oftast mål i sina matcher, något som kan räcka till vinst idag då Betis saknar sin skyttekung.

Har haft beslutsångest hela dagen angående raka tvåan eller Valladolid över 1,5 mål så jag väljer även att spela 2/10 units på Valladolid över 1,5 mål till 3,75 @ bet365.

/e@sy