Här har jag hittat ett bra spel från Segunda division i Spanien. Serieledarna tar emot ett bottengäng och det ska väl bara sluta på ett sätt? Häng på!


Betis – Tenerife
Mitt tips: (0-1) 1
Odds: 2.00 @ StanJames.com
Insats: 6/10
Spelstopp: 22.00

Det återstår 5 omgångar av serien och Betis leder serien för tillfället och man har 12 poäng ned till tredje platsen som innebär att man inte längre är klara för högsta divisionen. Det laget som ligger på tredje plats är Barcelona B som dock inte får gå upp och därför är det fjärdeplacerade Celta Vigo som ligger närmast tillhands och de har +17 i målskillnad medan Betis har +38 i målskillnad. Det betyder att vinner Betis den här matchen så är i stort sett klara för uppflyttning. Jag har svårt att se hur Betis ska förlora samtliga återstående matcher samtidigt som Celta Vigo vinner alla matcher plus hämtar in +21 på Betis.

Betis tränare har i media sagt att den här matchen är oerhört viktig för laget och att man ska göra allt för att vinna den. Man har bara 1 poäng ned till andraplacerade Rayo Vallecano och givetvis vill Betis vinna serien och komma före Rayo och då måste man vinna den här typen av matcher. Betis är uppe i 6 raka utan förlust nu varav fyra av dessa har slutat med seger. Nu senast fick man kryss borta mot Cordoba trots ett stort spelövertag genom hela matchen. På hemmaplan trivs man bättre och resultatraden 14-2-2 gör att man seriens bästa hemmalag. Målskillnaden 45-15 tyder på att man har lätt att vinna sina matcher med 2 mål eller fler vilket talar för mitt spel här. Man har vunnit 5 av de 6 senaste hemmamatcherna och noterbart är att de två senaste hemmamatcherna har man vunnit med 5-0 och 4-1 mot lag som ligger före Tenerife i serien. Enda poängtappet kom mot topplaget Celta Vigo…

Det ser mörkt ut för Tenerife i serien då man ligger på nedflyttningsplats och har 10 poäng upp till säker mark. Än finns givetvis chansen att hålla sig kvar då det är 15 poäng kvar att spela för men chansen är väldigt liten. Man vann senast hemma mot svaga Recreativo med 1-0 men före det var man uppe i 10 raka utan seger. Av dessa 10 matcher hade man dessutom åkt på stryk i alla förutom en match. Så även om man vann senast så säger det inte så mycket om Tenerife som inte håller i årets Segunda division. På bortaplan är man desto sämre då man tillhör seriens sämsta bortalag då man har resultatraden 2-5-11 och målskillnaden 17-30 är inte heller särskilt imponerande… På de 7 senaste bortamatcherna har man bara tagit 1 poäng och den togs emot bottenlaget Gimnastic. Nu väntar seriens starkaste hemmalag och då är det inte lätt att har förlorat 6 av de 7 senaste bortamatcherna.

Betis har en ruskigt vass anfallstrio och dessa herrar ligger bakom 51 av lagets 73 gjorda mål den här säsongen. Betis har gjort flest mål medan Tenerifes usla defensiv har släppt in tredje flest mål i serien. Jag känner mig inte orolig för det här spelet för Betis ska vinna den här matchen alla dagar i veckan och med tanke på lagets offensiv kontra Tenerifes usla defensiv så bör även handicap spelet sitta fint!