I kvällens sena match i Spanien ser vi Real Betis ta sig an Real Sociedad hemma på Benito Villamarin. Det är ett Betis som inte alls imponerat defensivt på slutet och jag går för ett intressant målspel på bortalaget här.

  • Match: Betis – Sociedad
  • Spel: Sociedad över 1,5 mål
  • Odds: 3,10 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Betis har ingen kalasform direkt och kommer nu ifrån två raka storförluster. Nu har man förvisso mött ganska bra motstånd i form av Atlético och Malaga och haft problem med att ha fullt manskap kvar på planen. Men anledningen till dessa röda kort har oftast varit dåligt försvarsspel och nu senast fick man målvakt Casto frilägesutvisad redan efter 11 minuter mot Malaga. Detta innebär att han är avstängd här och det är inte något som är positivt för hemmalaget att man tvingas slänga in orutinerade Adrian mellan stolparna, en kille som endast gjort en match i Betis förstalag. Framför denna orutinerade målvakt i mittlåset har man inte direkt några stabila killar där Amaya och Paulao verkar få starta ikväll. En Amaya som såg bedrövlig ut senast och även lyckades med ett självmål samt Paulao som varit skadad några veckor och inte lär besitta något större matchtempo i sig.

Saknas i hemmalaget gör även Angel Lopez samt Nono. Vi sätter även ett frågetecken för mittbacken Perquiz.

Carlos Vela vet hur man gör mål på Betis.

Real Sociedad kommer ifrån en väldig stark vinst i det baskiska derbyt hemma mot Athletic Bilbao, en match som slutade 2-0. På bortagräs har man inte rosat marknaden än så länge och man har en inspelad pinne på fyra matcher och man har inte heller gjort över ett mål i någon bortamatch i år. Men kikar vi på vad man mött för motstånd så är det erkänt starka hemmalag som Barcelona, Mallorca, Osasuna och Levante som stått för motståndet. Real Betis är inte alls lika starka hemma och är ett lag som ska ligga på kontring och låta motståndet föra spelet. Dessutom har man ställt upp väldigt defensivt i de flesta bortamatcherna och inte ens gått för vinst vad det verkat, något som förändras idag då Carlos Vela och Greizmann troligen startar matchen om man ska tro spansk media. Jag tror man ser sin chans till en första trepoängare på bortagräs här och har nog inte alls särskilt stor respekt för Betis och deras försvar.

Saknas i Sociedad gör anfallare Agirretxe pga skada, men där kommer Vela ersätta så jag ser detta bara som ett plus för spelet.


Ett väldigt fint spel i mina ögon då jag tycker Betis har märkbara problem i sin defensiv. Sociedad har giftiga anfallare och kan mycket väl straffa hemmalaget två gånger om här. Förra årets möte på Benito Villamarin slutade 2-3, kan vi få se något liknande här?

Testar även tre sidospel som känns intressanta:

Över 2,5 mål – 1,95 @ expekt – 4u

Båda lagen gör mål – 1,75 @ expekt – 5u

Carlos Vela målskytt – 3,00 @ expekt – 1u

/e@sy