Vi kikar till den spanska andraligan idag och lunchmötet mellan Real Betis – Osasuna. De grönvita toppar tabellen i nuläget och har inte råd att förlora den här typen av matcher om man vill ta klivet upp i La Liga. Osasuna har gått knackigt under säsongen och ska få det svårt här.

  • Match: Betis – Osasuna
  • Spel: Betis -1 (asian)
  • Odds: 2.025 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Real Betis har inte övertygat speciellt mycket den här säsongen och ändå så toppar man segundan just nu på 59 poäng, samma antal som tvåan Girona. Men Girona spelade igår och Betis har därför chansen att göra ett litet ryck här. Formen är bra hos de grönvita med tre segrar på de fyra senaste matcherna, där man åkte på pumpen hemma mot Leganes (1-3) näst senast. Nu såg jag inte den matchen men enligt rapporter så stod Betis för sin absolut sämsta insats under säsongen, där det var otroligt lojt ute på planen. Men laget studsade tillbaka fint i senaste omgången då Recreativo (1-0) besegrades på bortaplan, i en mycket rättvis seger. Nu vänder man hem till Benito Villamarin igen och det lär vara ett ordentligt taggat hemmalag idag med tanke på förra plattmatchen här. Nyckeln till seger här blir anfallsspelet där både Molina (10 mål) och Ruben Castro (19 mål) haft en mycket lyckosam säsong så här långt.

Hemmalaget får tillbaka lite spelare idag då både N’Diaye och Ceballos varit iväg på landslagsuppdrag. Även mittback Figueras är tillbaka från avstängning. Vi stryker Hector Rodas, Alex Martinez och Piccini som jag inte ser som några större avbräck.

betis_200x200osasuna_200x200

Osasuna har gått otroligt tungt under säsongen och istället för att ta sig tillbaka till La Liga så får man nu inrikta sig på att inte åka ur segundan. Laget placerar sig just nu på en 18:e plats och med endast tre pinnar till godo på Racing under strecket så är man mycket illa ute. Formen är inte heller något att skriva hem till mamma om, då laget inte vunnit en match sedan 25:e januari, då Barcelona B bortabesegrades. Målskyttet är det stora problemet hos Osasuna och det är inte särskilt förvånande när vi kikar till anfallsuppsättningen. Den gamla räven Nino (9 mål) är lagets bästa målskytt den här säsongen och det är en väldigt bra utdelning då jag inte tycker att han är särskilt bra. I övrigt är det väldigt fattigt framåt. Osasuna har nio raka matcher utan vinst och i sju av dessa har man blivit nollade.

Gästerna får tillbaka Raul Loe, Nekounam och Ansarifard som varit iväg med respektive landslag. Vi stryker Oier, Cedrick samt José Garcia.


Betis har en fin chans att göra ett litet ryck i tabellen och jag tror knappast att Pepe Mel tillåter samma taskiga inställning som i senaste hemmamatchen. Mot ett formsvagt Osasuna ska Betis ses med bra chans och jag tror man löser en seger med ett par bollar.

/e@sy