Match på Benito Villamarin idag där jumbon Real Betis tar emot bottenkollegan Osasuna. Det är bara vinst som gäller för Betis och jag förväntar mig ett väldigt offensivt hemmalag här!

  • Match: Betis – Osasuna
  • Spel: Betis över 1,5 mål
  • Odds: 1,86 @ betsson
  • Insats: 6/1o units
  • Spelstopp: 17:00

Real Betis är fast nere i botten av tabellen och har bara skramlat ihop 11 poäng hittills på 18 omgångar. Men man har bytt tränare nyligen och trots att poängen inte rasat in så tycker jag ändå att spelet sett bättre ut på slutet. Man plockade poäng på bortagräs mot Valladolid (0-0) i senaste omgången och dessutom så tog man en tung skalp i den spanska cupen i veckan mot Athletic Bilbao (1-0). Det stora bekymret den här säsongen har varit målskyttet, då laget endast lyckats göra 15 mål framåt, vilket är sämst i ligan tillsammans med just Osasuna. Men lägen skapar man på löpande band och jag tror precis som i fallet Granada att det lossnar när som helst. I de fem senaste hemmamatcherna har man skapat ohyggligt många heta chanser, men trots detta så har man bara spelat in två poäng och gjort fyra mål. Ruben Castro och Molina borde siktat in sig nu och jag blir inte alls förvånad om det blir ketchupeffekten idag. Dessutom har man värvat in ny offensiv kraft i form av Leo Baptistao som finns med i dagens trupp. Brassen fick det aldrig att funka i Atlético och ett miljöombyte kan vara rätt medicin för honom.

I hemmalaget stryker vi idag Nosa, Perquis, Xavi Torres och Braian Rodriguez som alla varit borta en tid nu.

betis1

Osasuna ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och har samlat på sig 18 poäng på lika många omgångar. Man kommer in med fin form till det här mötet och har tre raka matcher där man plockat poäng. Extra imponerande var hemmamatchen mot Real Madrid (2-2) där man till och med kunde tagit hem alla tre poäng. Men insatserna mot Celta Vigo (1-1) och Espanyol (1-0) var inga höjdare och man var det klart sämre laget i båda dessa matcher. Precis som hos dagens motstånd så har Osasuna haft stora problem med målskyttet den här säsongen, vilket inte är särskilt överraskande. Man har ingen uppsättning anfallare som man höjer på ögonbrynen för och man skapar heller inte i närheten av så många chanser som Betis gör. Nu har man lånat in anfallaren Acuña från Watford, som gjorde stor succé i Girona förra säsongen. Men detta är ingen spelare utöver det vanliga och jag tror knappast han kommer frälsa Osasuna framöver.

På skadelistan för Osasuna hittar vi Onwu, Sisi, Nino och Armenteros. Även defensiva mittfältaren Puñal missar matchen då han är avstängd.


Det enda som gäller för Betis idag är en vinst, det finns ingenting annat mot en motståndare som Osasuna. Därför tror jag på ett offensivt Betis som fortsätter vaska fram en hel del chanser på hemmagräs. Det är bara en tidsfråga innan man sätter sina chanser och därför tror jag man smäller in två bollar idag. Insatsen blir strax över medel!

Testar även två andra målspel på Betis med mindre slantar:

Betis över 2,5 mål – 3,80 @ expekt- 1/10 units

Betis över 3,5 mål – 9,00 @ bet365- 0,5/10 units

/e@sy