I och med de spanska cupmatcherna förra veckan så bjuds det på två matcher från segundan denna måndag. Det innebär match på Benito Villamarin i afton där det grönvita Real Betis tar emot Mallorca. Hemmalaget har en mycket fin offensiv och med anfallsspelet i fokus idag så tror jag man smäller in två bollar.

  • Match: Betis – Mallorca
  • Spel: Betis över 1,5 mål
  • Odds: 1,97 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Real Betis är nykomlingar i segundan och trots en relativt fin sjundeplats i nuläget så är det knappast frid och fröjd i klubben. Man bytte ut hela ledningen för klubben nyligen och det första som hände efter det var att tränare Julio Velázquez fick lämna sitt uppdrag. Juan Merino, som till vardags tränar b-laget, har nu ryckt in och tar över tränarrollen tills vidare. Det blev effekt direkt då Betis vann förra omgångens bortamatch mot Llagostera med 2-0, detta efter mål från Ruben Castro och Rennella. Men cupmatchen mot Almeria förra veckan blev ingen större succe, där det till slut blev förlust med 4-3 inför en rekordlåg publiksiffra. Betis låg faktiskt under med 4-0 när det endast återstod 30 min av matchen, men Ruben Castro byttes in med kvarten kvar och Betis putsade till siffrorna. Det ska sägas att Betis roterade en hel del mot Almeria, det var nämligen inget bra lag man satte ut på planen. Det lär bli andra bullar idag och jag förväntar mig ett väldigt offensivt hemmalag som är på jakt efter tre poäng. Man har chans att klättra upp till en femteplats vid seger idag och det borde vara en extra morot. Men någon etta blir det inte tal om att spela på här, det visade man inte minst mot Almeria. Försvarsspelet är uruselt allt som oftast och även fast Mallorca inte öst in mål på slutet så litar jag inte på hemmaförsvaret.
Inga större bekymmer hos hemmalaget som saknar Nono, Martinez och långtidsskadade Vadillo.

betis_200x200mallorca_200x200

Mallorca har varit väldigt ojämna den här säsongen och det var mycket nära att tränare Karpin fick lämna klubben. Men när han hängde väldigt löst så började laget vinna match efter match, för att sedan börja förlora igen. Nu har laget en helt ok formkurva igen trots att det blev förlust i senaste hemmamatchen mot Gijon (0-1). Laget har plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna, men trots detta så ligger man på en blygsam 14:e plats. På resande fot har man gått riktigt bra på slutet med två vinster och ett kryss på de tre senaste bortamatcherna, men jag tar den statistiken med en nypa salt. Man har stött på riktigt dåliga lag i dessa matcher och lär upp ett par snäpp till om det ska tas poäng här. Till dagens match har man dessutom ett riktigt tufft avbräck i kapten Marti, som tvingades utgå mot Gijon med en skada. Marti må vara upp till åren och absolut inte den snabbaste herren på planen, men han betyder otroligt mycket för Mallorca på det defensiva mittfältet. Vi ska även nämna lagets stora talang Marco Asensio, som nyligen signade ett sexårskontrakt med Real Madrid. Nu kommer han spela klart säsongen med ”mallis”, men frågan är vad den unga herren har i tankarna efter att ha kritat på ett sådant kontrakt.
Förutom Marti så har gästerna inga större bekymmer, mittback Kasim är tillbaka efter avstängning.


Efter veckans cupfiasko mot Almeria så tror jag vi får se ett väldigt hungrigt hemmalag idag. Nu ställs man mot betydligt humanare motstånd och lyckades man göra tre mål på Almeria ska man kunna göra två framåt här. Ruben Castro är nu klubbens bästa målskytt genom tiderna och han toppar även segundans skytteliga just nu. Det vimlar av offensiv kraft bredvid honom och det gör att jag spelar Betis över 1,5 mål idag.

/e@sy