Ännu en dag med spansk cupfotboll när vi beger oss till Benito Villamarin för att kika till mötet Betis – Lugo. Som vanligt när det vankas cupmatch så kommer det roteras en del, och kikar vi till bredden är det stor skillnad mellan dessa lag.

  • Match: Betis – Lugo
  • Spel: Betis -1 (asian)
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Betis har ett mycket starkt lag den här säsongen och även fast fansen inte är helt nöjda hittills så tror jag inte man är helt missnöjda inom laget. Man har plockat 14 poäng på sina åtta matcher så här långt och det räcker just nu till en sjundeplats i ligan, endast tre pinnar bakom Girona som toppar tabellen. I de första matcherna för säsongen så var försvarsspelet under all kritik, men jag tycker man börjar få ordning på den biten nu. Man har hållit nollan i tre raka ligamatcher på slutet, vilket absolut inte hör till vanligheterna. Nu har man heller inte gjort något mål framåt i två raka matcher, men vi vet vilket kapacitet det finns hos laget. Jorge Molina har suttit på bänken de två senaste ligamatcherna, vilket han inte gjort i något annat lag i segundan. Det vimlar av offensiva spelare och det är helt klart en fördel nu när det är cupmatch. Med den konkurrens som råder i laget så gäller det att man verkligen visar upp sig när chansen ges. Molina kommer förmodligen få chansen idag och så även Rennella, vilket är två mycket bra spelare. Det ryktas även om att Ruben Castro kommer spela den här matchen från start, och då har man ett anfall som heter duga. Talangerna Kadir och Pacheco startade senaste ligamatchen mot Las Palmas (0-0), vilket borde innebära bänken här. Inga större bekymmer hos de grönvita som har en mycket bra trupp till dagens match.

betis_180x180lugo_180x180

Lugo har inlett den här säsongen på ett bra sätt och placerar sig på en niondeplats i tabellen just nu, endast en pinne bakom Betis. Laget har faktiskt bara fått stryk en match den här säsongen, en förlust som kom på bortagräs mot Las Palmas (0-3). Kikar vi just till spelet på resande fot så har man inte imponerat allt för mycket där, Förvisso har man plockat poäng i tre av fyra matcher, men endast ett mål framåt på dessa fyra matcher håller inte i längden. Tränare Setién har uttalat sig om att det självklart är en nackdel för laget att behöva resa mitt i veckan, vilket stör helgens ligamatch mot Alaves, även den på bortagräs. Det kommer innebära en hel del rotation enligt Setién, och även fast han uttrycker att laget är starkt vilket som, så håller jag absolut inte med. Man har inte alls samma bredd som Betis trupp och det tror jag kommer innebära problem idag. Dessutom kan det finnas risk för en del trötta ben i truppen, för senaste matchen mot Zaragoza (3-3) var inte nådig. Spelarna sprang runt på en otroligt vattenfylld plan och i matchens sista sekund så tappade man tre poäng till endast en. Hos gästerna så stryker vi Jonathan Valle, Ernesto Gómez, Pelayo Novo och Víctor Marco.


Bredden är otroligt viktig när det kommer till cupmatcher och här tycker jag att Betis har ett väldigt stort försprång på Lugo. När man dessutom har hemmaplan i kväll så tycker jag att man ska lösa en vinst med ett par bollar här. Testar därför en insats strax under medel på Betis -1, där det är pengarna tillbaka på en uddamålsvinst för hemmalaget.

/e@sy