Ingen lycka i gårdagens spel från den spanska cupen, då Girona höll nollan som förväntat, men tyvärr inte fick in bollen. Men till dagens omgång av Copa del Rey tycker jag mig hittat ett väldigt bra spel i Betis – Llagostera. Det är inte särskilt positiva tongångar från ena lagets coach och det gör att jag tar ställning här!

  • Match: Betis – Llagostera
  • Spel: Betis -1, -1,5
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Betis har haft en ok inledning på säsongen där man plockade två segrar på de två inledande ligamatcherna. Inga övertygande segrar direkt, men man gjorde jobbet offensivt och kammade hem två trepoängare. Men senaste ligamatchen mot Ponferradina var under all kritik, där laget klappade ihop fullständigt och fick stryk med hela 4-1 till slut. Det är defensiven som är det svaga kortet hos laget, men man kan absolut kräva mer av en del i försvarslinjen tycker jag. Nu är man tillbaka hemma på Benito Villamarin och jag tror knappast att fansen vill se laget åka ur cupen mot ett lag som Llagostera, då vädras det nog en hel del missnöje. Inte heller tränare Velázquez verkar vilja se några överraskningar då han plockat ut starkast möjliga trupp till matchen. I det här skedet av turneringen så är det inget dubbelmöte som gäller, så allt avgörs ikväll med andra ord. Även stor fördel för Betis som har hemmamatch till helgen, vilket innebär att man slipper en massa resande. Det enda avbräcket från senaste ligamatchen är Piccini som inte kommer till spel idag. Sedan tidigare saknar man även Martinez och N’Diaye.

betis_180x180llagostera_180x180

Llagostera är nykomlingar i Segundan och har öppnat ligaspelet med två förluster och en vinst. Vinsten kom mot nykomlingen Leganes (2-0) på hemmagräs, så den trepoängaren tar jag med en nypa salt. I de två förlusterna man åkt på så har man varit rejält utspelade, detta mot Las Palmas (0-2) samt Recreativo (0-2), båda på bortagräs. Senaste ligamatchen så var siffrorna 20-3 i avslut mot mål till fördel för Recreativo, och tränare Santi Castillejo sparade inte på orden efter den matchen, då han sa att det var det värsta han sett på länge. Castillejo verkar heller inte särskilt förtjust i att behöva åka till Sevilla för cupmatch denna onsdag, då han pratar om att resan stör uppladdningen inför lördagens ligamatch mot Osasuna, som han anser vara väldigt viktig. Han deklarerar stora rotationer idag då han tycker det är ett perfekt tillfälle att ge speltid till spelare som nött bänk hittills. Llagostera hade haft stora problem med sitt bästa lag här, och nu känns det som man är ännu värre ute.


Efter Betis plattmatch mot Ponferradina så tror jag man är rejält revanschsugna i afton, speciellt när matchen är hemma på Benito Villamarin. Fansen har höga förväntningar på laget den här säsongen och det är inte läge att få dom att tvivla just nu. Först på söndag spelar dessutom Betis sin nästa ligamatch, så till skillnad från Llagostera så har man gott om tid att återhämta sig på. Det här ska hemmalaget vinna och man ska göra det med ett par bollar! Börjar med en medelinsats här, som kan komma att fyllas på om jag gillar hemmalagets elva.

/e@sy