Den här veckans måndagsmatch hämtar vi från Benito Villamarin där säsongens överraskning Real Betis gästas av säsongens flopp Athletic Bilbao. Jag sätter stora frågetecken för bortalagets defensiva färdigheter här och därför blir det ett målspel på Betis.

  • Match: Betis – Bilbao
  • Spel: Betis över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Real Betis är som sagt säsongens överraskning för mig och man placerar sig på plats nummer fyra för tillfället, en plats som innebär kval till Champions League nästa säsong om man håller den positionen. Anfallare Rubén Castro (bilden) ska hyllas lite extra då han stått för hela 11 fullträffar den här säsongen och ligger på det fyra i skytteligan. En spännande spelare som verkligen exploderat på senare år efter att ha lånats runt till olika klubbar utan att ha setts som något framtidslöfte. Han har gjort mål i 4 av de 5 senaste hemmamatcherna för Betis så målformen är inte direkt något att klaga på. Laget var i förra veckan ut i Copa del Rey och spelade mot Atlético på bortagräs där man fick stryk med 2-0. Men trots uteblivna mål så skapade man ändå en hel del på Atlético och idag ställs man mot ett av ligans sämsta försvar.

Det ser bra ut i truppen där endast Perquis missar matchen på grund av skada. Kul är att svensken Guillermo Molins nu är klar för Real Betis och verkar finnas med i truppen till dagens match, hoppas han även får några minuter på att visa upp sig.

Athletic Bilbao placerar sig först på en 15:e plats i tabellen och formkurvan pekar spikrakt nedåt. Man kommer hit med tre raka förluster och det mot motstånd som jag anser vara sämre än Betis för tillfället. Offensivt så tycker jag att laget håller gott och väl för en mittenposition i ligan, men defensivt är man tyvärr en av ligans absolut sämsta lag. När man dessutom begränsas till att endast värva baskiska spelare så verkar man få slåss rejält för att hålla sig kvar denna säsong. Tränare Bielsa har testat det mesta på mittbackpositionerna och det ena har verkligen visat sig vara sämre än det andra. Ekiza verkar ha spelat till sig en plats i mittlåset i alla fall, sedan får vi se om det blir en sölig Gurpegi eller en oslipad Laporte bredvid.

Hur som helst blir det inte Amorebieta som spelar mittback denna match då Bielsa valt att lämna han utanför truppen. I övrigt inga nya avbräck hos bortalaget.


Det tar emot att skriva illa om Bilbao då jag gillar att man bara har baskiska spelare i laget samt aldrig åkt ur primera division. Men det går inte att blunda för de defensiva problem man har och det är endast Deportivo som släppt in fler mål i ligan. Kikar vi spelet på resande fot har man släppt in två mål eller fler i 7 av 9 bortamatcher i ligan denna säsong. Endast mot Granada och Mallorca har man lyckats hålla ner siffrorna, något som inte direkt ska ses som en större bedrift.

Spelar även Rubén Castro som målskytt till 2,30 hos unibet – 1,5/10 units.

/e@sy