Ännu en dag med returmöten av den spanska cupen och på Benito Villamarin ska Betis försöka vända på ett 0-2 underläge mot Atlético. Det lär bli full fart från start här vilket öppnar upp för mitt spel.

  • Match: Betis – Atlético
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Betis har alltså en jobbig sits här då man har ett 0-2 underläge från första mötet att plocka in. Något som inte alls är helt omöjligt men skulle det vara så att man släpper in ett mål så är det fyra framåt som gäller om man vill ta sig vidare, och det ställer jag mig väldigt tveksam till om hemmalaget fixar. Men Betis har en fin offensiv och man kommer förmodligen trycka ut det starkaste man har ikväll för att åtminstonde ge det en chans. Benat, Canas, Cambell, Sevilla, Castro och Molina kommer förmodligen starta den här matchen och det innebär att det kommer öppna upp sig för Atlético. Bortalaget må sakna Falcao men det finns fortfarande väldigt bra anfallskraft i det här laget.

Betis får klara sig utan mittbackarna Mario och Paulao som finns på skadelistan. Missar matchen gör även Vilarchao, Pozuelo, Álex Martínez, Juan Carlos och Nosa. Inga avbräck som drabbar offensiven!

Atlético har imponerat på slutet och kommer in till den här matchen med tre raka 2-0 segrar. Men alla dessa segrar har kommit hemma på Vicente Calderon och jag tycker man är mänskligare på resande fot. I första mötet var helt klart Atlético det bättre laget sett till 90 minuter men Betis skapade tillräckligt med chanser för att kunna sätta ett par bollar och borde också gjort detta. Jag tycker inte Atlético har något försvar av världsklass direkt utan det är mer anfallsspelet som gjort att laget inte tvingats spela särskilt mycket försvarsspel. Så fort man stött på lite hårdare motstånd så brukar man även släppa in mål.

Bortalaget får idag klara sig utan Falcao vilket är ett hårt slag mot offensiven. Men man har även defensiva bekymmer då högerback Juanfran skadade sig i första mötet och inte finns med ikväll. Simeone har ett tufft beslut framför sig om han ska köra med en rutinerad Cate Diaz eller ge ynglingen Manquillo ännu mer speltid efter en bra match senast mot Levante. Oavsett val så är det en försvagning mot annars duktiga Juanfran.


Kan bli en väldigt sevärd match detta då Betis måste storma framåt i jakt på mål för att ha en chans på vidare avancemang. Bortalaget har trots Falcaos frånvaro en fin offensiv med Diego Costa och Adrián som mycket väl kan sätta stora käppar i hjulet för hemmalaget. Överspelet känns som ett bra spel!

Testar även två sidospel i matchen:

Rubén Castro målskytt – 2,70 @ unibet – 2/10 units

Betis över 1,5 mål – 2,62 @ bet365 – 2/10 units

/e@sy