Hemmahoppet Tomic ställs idag mot väggen av ingen mindre än gentlemannen Roger Federer. Troligt scenario är en stabil match av Tomic och med 7,5 games försprång bör han klara detta.

  • Match: Bernard Tomic – Roger Federer
  • Turnering: Australien Open ATP
  • Speltips: Bernard Tomic  + 7,5 game
  • Odds: 1,73 @ Ladbrokes
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 19/1, 09:00

Bernard Tomic är underbarnet från Australien som alla förväntar sig ska ta det sista steget. Han kommer från en tämligen dålig säsong men har nu hemma Australien hittat kalasform. Tomic har vunnit alla sina 10 spelade matcher i år och det mot hårt motstånd. Han har bland annat slagit Djokovic i två raka i Hopman cup. Tomic har hållit sina 76 senaste servgame vilket är helt otroligt. Tomic servar väldigt fint och har det mesta man kan begära ute på banan. Det ska bli riktigt kul att se honom tidigt imorgon och med denna form ska han kunna spela jämnt med självaste Roger Federer.

Federer börjar bli till åren men håller fortfarande högsta klass. Han känner sin kropp otroligt väl och matchar sig sparsamt. Detta är hans första turnering i år och han har precis som vanligt gjort det som krävs. Tidernas förmodligen bästa tennispelare behöver väl knappast någon längre presentation alla vet var man har honom. Rogers förra motståndare Davydenko klarade faktiskt handicap spelet på 7,5 efter Federer vunnit med 6-3 6-4 6-4.

I denna match har jag svårt att se att Federer ska kunna köra över en tänd Tomic i toppform. Har man hållit sina 76 senaste servgame ska det till och med vara svårt för en spelare som Roger Federer att breaka honom. Jag ser vekligen fram emot denna match och jag tror det kan bli något alldeles extra. 1,73 finns som odds och det ser vekligen lovande ut.