Carlos Berlocq tog sin först ATP titel förra veckan i den mediokra turneringen i Båstad medans Haas åkte ut i Stuttgart emot Fognini som gjorde sitt ”livs” turnering och tog sin första titel. Känns som att Haas ska vara gigantisk favorit.

  • Matchen : Carlos Berlocq vs Toomy Haas
  • Liga : ATP Hamburg
  • Speltips : Haas att vinna med 2-0 i set
  • Odds : 2.10 @ William Hill
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 14.00

Carlos Berlocq ifrån Argentina imponerade förra veckan i Båstad då han vann hela turneringen efter att ha besegrat Fernando Verdasco i finalen, dock var det en enormt tveksam final insats av Verdasco som aldrig har presterat i finaler tidigare. Berlocq’s favorit underlag är gruset där han får mycket användning av sitt spel som mest handlar om top spin och sin kämpa anda. Han har en helt okej första serve Berlocq men på grus så ger den inte så jätte mycket men den kan rädda han i några lägen, dock hans andra serve hade han enorma problem med i Båstad och han har visat här i Hamburg att det är likadant. Här i Hamburg är gruset dock lite snabbare än vanliga gruset vilket passar Haas mer än Berlocq för tillfället.

Rippad 37 åring den där Haas.

Tommy Haas ifrån Tyskland är en spelare som är enormt populär hemma i Tyskland och det lär vara fullsatt på arenan när han spelar idag. Han är 37 år och har visat att ålder har ingen betydelse, han är just nu rankad 11 i världen och jag tror han kommer vara top 10 vid årets slut om han inte skadar sig. Han har en bra första serve, han kan variera emellan att slå hårt eller att slica den utåt i något hörn och sedan sätta press på det sättet. Hans forehand och hans en handsbackhand har fungerat bra på senaste, bra tryck och verkligen pressat motståndarna. Han mötte i senaste matchen Kavcic där han vann med 6-1,4-6,6-4. Jag tror att han kände att det gick lite för lätt i första set och försökte spara på krafterna och kom sedan inte in i matchen igen och då lär han inte göra samma sak idag.

Hade dessa två mötts förra veckan så hade oddset varit kanske 1.60, nu får vi 2.10 för att Berlocq vann Båstad men nu möter han en otroligt bra spelare på hans hemmaplan, detta blir tufft.

Lycka till!

/Lidde