Här överskattar marknaden Troicki’s spel och resultat. Man ska inte ta ifrån honom att han fått en fantastiskt start på 2015. Men nu möter han Tomas som är bättre på allt och det kommer bli riktigt kämpigt.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Australien Open
  • Match: Berdych – Troicki
  • Spel: Berdych -2.5 set
  • Odds: 2.33 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 02:30

Troicki har haft en en rätt behaglig väg till trejde rundan. Först Vesely och sedan Mayer. I den först nämnda så kom aldrig Jiri upp till den nivån han höll i Auckland och det hade nog behövts för att slå Viktor. Inatt mot Mayer så var det hans första serve som höll honom flytade genom matchen. Mayer var å andra sidan inte alls bra med hela 59 unforced errors och en serve som höll riktigt låg nivå. Viktor slog lite vinnare för att vara honom och kändes inte helt på tårna. Mayer hade totalt 8 breakbollar men tog endast tillvara på 2. Det kommer bli betydligt tuffare att försvara sig nu och jag tror inte att det håller hela vägen i något set för Viktor.

Dem har mötts fem gånger genom åren på snabba underlag och Troicki har endast plockat set en gång, det var 2009.

Tomas har även han haft en bra start med final i Doha och två matcher nu i AO där han har vunnit med 3-0. Det har varit kontrollerat även om det har blivit tiebreak i två utan sex set så har han hållt en väldigt hög nivå. Melzer’s aggressivitet kunde inte sätta stopp för honom, det är svårare att möta sådana spelare men det var tillslut inga problem. Han utnyttjade sina lägen och breakbollar, hela 60% av BB tog han tillvara på.

Berdych måste sjunka några nivåer till om det ska bli något set tapp. Även om Viktor spelar bra så tror jag inte han kan få någon större fördel i sitt spel. 2.33 är väldigt högt och jag anser att det bör ligga närmare 2.00!