Tid för kvartsfinal och det är verkligen intressanta spelare som är kvar och morgondagensmöte blir extremt tight och mycket intressant. Två spelare som inte har vunnit helt övertygande och jag tror att det blir tufft för någon att bryta speciellt många gånger.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Monte-Carlo
  • Match: Berdych – Raonic
  • Spel: Över 22.0
  • Odds: 1.67 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 10:30

Raonic har inte spelat sin bästa tennis och det fick vi erfara i dagens möte mot Robredo som blev en tresettare och tillslut vann kanadensaren välförtjänt. Under de senaste åren så har han utvecklat sitt grusspel mer och mer, nu har han den kvalitén även på gruset för att hota de allra främsta spelarna. Han har en historik med långa matcher mot toppspelarna och speciellt nu när han möter Berdych som spelar lite som honom med mycket kraft. Milos har stått upp bra och visat karaktär i matcherna även när det har gått tyngre och jag har extremt svårt att se hur Raonic ska bli sönderbruten.

Inbördes möten:

7-6 6-3
6-3 3-6 7-5
7-6 6-4
7-6 6-3
6-4 2-6 6-2

Samtliga matcher dessa emellan har landat precis på 22 eller gått över och jag tycker förutsättningarna är mer än goda för att spela det även i denna match.

Berdych är lite mer rutinerad på gruset än sin motståndare dock så har han inte visat upp något speciellt och att spela till sig ett tiebreak mot Stakhovsky är inte bra, men han stod dessto bättre upp mot Bautista och tror inte att spelet från den första matchen är kvar i honom. Det som har sett bra ut för detta spel är att han har uppenbarligen väldigt svårt att bryta sina motståndare tidigt, de två matcherna han har spelat så har båda slutat 6-4, 7-6 samt 7-6 6-4. Det är inte starkt någonstans och jag vet inte hur han ska kunna göra det mot en väldigt mycket bättre spelare än de två han mött.

Jag har väldigt svårt att se hur över 22.0 inte ska gå in! I min bok så är 1.67 på tok för högt för denna linan, på 22.5 hade jag kunnat förstå det mer.

@haegge1