Kvartsfinalerna i Masters turneringen i Rom drar igång och världens bästa grus spelare får möta en spelare med form, nämligen Thomas Berdych. Berdych spelade igår emot Almagro och såg ut att slappna av lite när han spelade och såg ut att ta det lugnt inför dagens drabbning med Nadal. Nadal spelar som vanligt otroligt bra på gruset och kommer mest troligtvis att vinna denna turneringen om inget konstigt skulle inträffa, men jag tror att han kan få en lite tuffare match idag än han har fått tidigare.

  • Matchen: Berdych – Nadal
  • Liga: ATP Masters Rom
  • Speltips: Över 19.5 games i matchen
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.00

Thomas Berdych ifrån Tjeckien har startat denna turnering lika bra som han startade förra Masters turneringen i Madrid genom att slå ut Nicolas Almagro från Spanien och Lukasz Kubot ifrån Polen, den förstnämnde som var starkare än jag trodde samtidigt som Berdych såg ut att ta det ”lugnt” idag. Hans serve ser som vanligt otroligt stabil och hans forehand är riktigt vass och den gör att han vinner matcher och viktiga bollar då han kan kontra ett bra slag från motståndaren och få fördel i bollen efter ett forehand slag. Det som kommer bli tufft emot Nadal är att han måste slå tre stycken bra slag för att få ut honom och vinna bollen istället för att slå ett eller två.

Rafael Nadal från Spanien, världens bästa grus spelare igenom tiderna. Han vinner som vanligt sina matcher otroligt lätt då han får möta lite lättare motstånd då han bara bollar ut dom och sedan avgör med sin otroligt grymma forehand med sin otroliga topspin som passar grymt på gruset. Då Berdych har bra returer så måste han utnyttja dom idag mot Nadals lite sämre andra serve som inte är så hård och det är där Berdych som sagt måste chansa för att kunna pressa Nadal.

Jag tror att Nadal kommer att vinna denna matchen men jag tror att Berdych skulle kunna ”pressa” honom till ett tiebreak eller bara inte göra det så lätt för Nadal i två raka.

Lycka till!

/Lidde