Semifinal i Australian Open och Tomas Berdych går in för att möta Andy Murray och jag ser framför mig en välspelad match där dock Murray blir för svår till slut.

  • Matchen : Berdych – Murray
  • Liga : ATP Australian Open
  • Speltips : Murray att vinna matchen
  • Odds : 1.71 @ Pinnacle Sports
  • Units : 5/10
  • Spelstopp : 09.30

Tomas Berdych ifrån Tjeckien är en spelare som i väldigt många år har varit i toppskiktet av rankingen men aldrig riktigt lyckats i dom stora turneringarna, en Grand Slam final har det blivit och det var i Wimbledon för 5 år sedan. Tomas är en spelare som besitter ett tryck som nästan ingen annan på touren har, han spelar aggressivt både på forehanden och backhanden där han försöker pressa motståndarna till misstag eller att han själv gör vinnarslag. Däremot så tror jag att det kan bli problem i denna matchen då Murray visar upp en riktigt bra form och då kommer han att tvinga Berdych att slå ett eller två extra slag för att vinna bollen och det blir väldigt svårt i längden då misstagen kommer att komma fram.

Andy Murray ifrån Storbrittanien är tillbaka, efter sin operation i ryggen och efter att ha gjort om i ledarstaben så ser Murray ut att vara starkare än på väldigt länge. 10 vinster hittills i år har det blivit och endast två set förluster har kommit, det emot Dimitrov i fjärde rundan och emot Lopez i en uppvisningsmatch. Murray är tillsammans med Djokovic världens bästa returnerare och det kommer att visa sig i denna matchen då han kommer få över väldigt mycket av Berdych’s servar och sätta press på han direkt. Den största skillnaden jag ser på Murray i år jämfört med början av förra året är att han är riktigt hungrig på att visa världen vart på rankingen han egentligen hör hemma och det tror jag också att han kommer att göra.

Murray är i grund och botten en bättre tennis spelare än Berdych, man kan inte dra för stora växlar om att Berdych vann över Nadal för det hade Murray också gjort men form och grundkapacitet talar för Murray.

Lycka till!

/Lidde