Fredagen den 13 är här och vi åker till Rotterdam där Berdych möter Monfils som kommer att bli en riktigt välspelad match och jag tror att Monfils har bra chans på att ta ett set här.

  • Matchen : Berdych – Monfils
  • Liga : ATP Rotterdam
  • Speltips : Monfils +1.5 set
  • Odds : 1.96 @ Pinnacle Sports
  • Units : 5/10
  • Spelstopp : 12.30

 

Tomas Berdych ifrån Tjeckien har under en väldigt lång tid varit i toppskiktet av rankingen men aldrig riktigt lyckats i dom stora turneringarna. Tomas är en av dom få spelarna som har spelet som krävs för att slå dom spelarna i toppen, en enorm kraft i sina grundslag och en väldigt bra första serve, däremot så har han ingen bra andra serve vilket dom flesta försöker attackera och emot Seppi så fick han in 67% första servar och trots det så tappade han ett set. Tomas är en spelare som går upp och ner under matcherna, han kan göra games som gör honom oövervinnelig samtidigt som han kan göra det åt andra hållet.

Gael Monfils ifrån Frankrike är tourens ”showman”, han älskar att spexa och få publiken på sin sida men förutom det så är han en otroligt bra tennis spelare, när han vill. Monfils är en spelare som kan vara väldigt svår att möta med sin otroligt atletiska stil, han är väldigt snabb och väldigt bra på sin defensiv och tvingar spelarna att slå ett eller två extra slag vilket Berdych kommer att ha problem med. Gael gjorde en bra match emot Bautista-Agut i förra omgången då han slog ut han i raka set och om han skulle fortsätta på det spåret så ska han ha en bra chans att plocka hem minst ett set.

Det mindre snabba underlaget i Rotterdam talar för Gael då han ska kunna hålla bollen i spel längre och tvinga Berdych till misstag, att han ska ta ett set emot Berdych ser jag som en väldigt bra möjlighet.

Lycka till!

/Lidde