Tredje omgången i singelturneringen drar igång och Thomas Berdych får möta clownen Gael Monfilis. Berdych som har blivit en stabil topp spelare på sistone, vinner alltid mot det ”lättare” motståndet och börjar pressa top 5 spelarna. Gael Monfilis har just kommit tillbaka från skada och jag tror inte att han är nog redo, fysiskt eller mentalt för denna matchen.

  • Matchen: Berdych – Monfilis
  • Speltips: Berdych 2-0 i set
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 13.00

 

Thomas Berdych från Tjeckien går in i tredje omgången efter att ha vunnit i två raka mot servekanonen Kevin Anderson. Han spelade väldigt bra stundtals och hans forehand talar som vanligt klarspråk, den har utvecklats mycket och är nu ett gigantiskt vapen emot alla spelare, på alla underlag. Hans serve har också blivit bättre samtidigt som han har blivit smartare i sitt spel vilket gör att han inte gör lika mycket misstag. Han returspel har alltid varit bra.

Gael Monfilis ifrån Frankrike, clownen som alltid sätter show framför en vinst vilket jag tycker är synd då jag anser att Monfilis hade varit riktigt bra om han hade haft en ”riktig” tränare. När han väl tar i så är det bra, då kan han kontra ut vilken spelare som helst med sin forehand. Han är otroligt rörlig och snabb Monfilis, men att ligga på defensiven emot Berdych kommer inte att hålla då Berdych har blivit mycket bättre i spelet och kommer att slå ut han till slut och Monfilis har ju just kommit tillbaka från knä skadad så hans fysiska form kommer inte vara på top.

Jag tror att Berdych tar en 2-0 seger och ganska lätt.

Lycka till!

/Lidde