I Australien fungerar det så att högstadivisionen alltid har samma lag, alltså åker inget lag ur och inget kommer in såvida inte fotbollsförbundet bestämmer sig för att utöka ligan. Under högstaligan är det semi-professionella serier där lagen inte alls håller samma klass som högstaligan. Så att Bentleigh Greens har tagit sig till semifinal i FFA Cup är stort, men är då motståndet för tufft här? Man möter trots allt Perth Glory som toppar A-League tabellen!

  • Match: Bentleigh Greens – Perth Glory
  • Spel: Perth Glory -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.675 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Bentleigh Greens är en semi-professionell klubb vilket innebär att hoppet från A-League till Victorian Premier League är väldigt stort, det är typ som Allsvenskan till Division 2, i alla fall förstår ni poängen. Greens är inte heller ett av de bättre lagen i sin serie, utan förra säsongen kom man 4a, hela 23 poäng efter seriesegrarna. Så med andra ord är man ett bra lag i sin serie, men långt ifrån bäst. Dessutom låter det mer imponerande än vad det är att Greens är i semifinal, för man har inte riktigt blivit prövade än. Man har slagit ut 3st likvärdiga lag med uddamålet eller via förlängning, alltså har man haft en lycklig lottning för att sedan ha marginalerna med sig i varje match. Trots att man har sin bästa trupp tillgänglig här så tror jag inte att man kommer kunna rå på Perth Glory som kommer med högre tempo och mer kvalité, så det ska mycket till för att det inte bli storseger för bortalaget. Greens kommer förmodligen lägga sig på försvar från minut ett, och att Perth Glory har över 70% bollinnehav ser jag inte som någon omöjlighet.

there-are-just-five-places-yet-to-be-confirmed-for-the-inaugural-westfield-ffa-cup-draw_o54z3w81r0j41snbypd1mm071

 

Perth Glory leder A-League efter 5 omgångar och imponerar match efter match. Man har 4 vinster och 1 förlust där förlusten var mot Adelaide borta, alltså en av de svåraste bortamatcherna man kan spela. Kenny Lowe är en duktig manager som verkligen har ändrat Perth Glory till det bättre inför den här säsongen. Nu är man ett offensivt spelande lag som kan luckra upp vilket försvar som helst, hemma som borta. Man går alltid för vinst vilket har lönat sig så här långt, och om jag känner Perth Glory och Kenny Lowe rätt så kommer man spela att spela en offensiv fotboll här och försöka avgöra så tidigt som möjligt. Lowe har tagit ut en bra trupp där endast mittfältaren Mitch Nichols och anfallaren Jamie Maclaren saknas, och dessa kan man ersätta bra. Att hålla ett öga på är anfallaren Andy Keogh som på elitnivå presterar bra fotboll och gör mycket mål, så mot ett lag som Brentleigh ska han kunna trycka in ett par bollar. Håll även ett öga på en av världens största mittfältstalanger födda 1997 i Daniel De Silva, jag tror att han kommer starta här.


Perth Glory verkar gå för titlar den här säsongen, och med det laget som Lowe har tagit ut så ska inte Bentleigh Greens kunna stå emot. Eftersom jag tror att Greens kommer parkera bussen direkt så krävs det ett kreativt Perth Glory för att lirka upp försvaret, men det är precis det som man är så bra på den här säsongen, så kommer 0-1 i första halvlek bör spelet definitivt sitta, och det kan mycket väl rinna iväg till 4-5 mål för Perth Glory om man fortsätter mata på. Att Perth Glory vinner med minst 2 mål ser jag som runt 65% chans. Mitt tips är 0-4/1-4.