Första omgången av National Premier League Victoria är igång och fjolårssäsongens fyra Bentleigh Greens tar emot nykomlingarna North Geelong Warriors. Det här är en serie där alla lag är från Victoria i sydöstra Australien, och eftersom det inte är en speciellt stor serie så kan vi hitta riktigt bra spel innan bolagen hinner ändra oddsen. Nu kör vi!

  • Match: Bentleigh Greens – North Geelong Warriors
  • Liga: National Premier League Victoria
  • Spel: Geelong Warriors +0.5 asian handicap (X2 dubbelchans)
  • Odds: 2.25 @ Bet365
  • Insats: 1.5/5 Units
  • Spelstopp: 10:30

Bentleigh Greens imponerade förra säsongen då man hamnade 4 av 14 lag i ligan, och dessutom kom man hela vägen till semifinal i The FFA Cup där man åkte ut mot A-League laget Perth Glory med 0-3. Den här säsongen förväntas man ligga på den övre halvan också, och pressen är stor med tanke på den framgångsrika cupresan under fjolårssäsongen. Under försäsongen har man blandat och gett med 3 vinster och 2 oavgjorda. Man vann med o-1 borta mot seriekonkurrenten Hume City vilket var starkt, men de oavgjorda matcherna är mot betydligt sämre motstånd. Nu är det dock seriepremiär och större publik förväntas, spelarna lär vara taggade. Det ska även sägas att man naturligtvis går 100% för vinst här då det är nykomlingar som kommer på besök.

Man har gjort bra värvningar inför säsongen där en av de bättre är Chris Lucas som gjort en match i A-League för Gold Coast för några år sedan. Offensiva spelare i Daniel Visevic (Melbourne Knights) och Tyson Holmes (South Melbourne) har anlänt och man ser skickliga ut när det kommer till anfallsspelet. 5-0 i den senaste försäsongsmatchen mot Kingston City. Man har bästa laget tillgängligt i premiären!

BentleighGreens-SC-logo North-Geelong-Warriors

 

North Geelong Warriors flyttades upp efter att man placerade sig på en andraplats i divisionen under. Man började förra säsongen på ett uselt sätt då man förlorade 5 av de 8 inledande matcherna, men när man sedan bytte coach till Micky Colina så gick man obesegrade i 10 omgångar varav 9 var vinster. Man vann bland annat mot vinnarna av divisionen, Avondale med 0-3 på bortaplan. Man var framförallt duktiga offensivt förra säsongen, något man har jobbat vidare på även inför den här säsongen. Försäsongen har sett bra ut där man endast förlorat 2 av 8 matcher där båda förlusterna kom mot seriekonkurrenter. Men man spelade också 2-2 och 3-1 i två möten mot Melbourne Knights som också spelar i samma serie. I samtliga försäsongsmatcher har man gjort mål.

Man har främst förstärkt laget offensivt, och med spelare som Milan Sekulic och Tomislav Trbuhovic så kan man bli giftiga den här säsongen. Även om man är nykomlingar ska man alltså inte räknas bort, jag tror man har bra möjlighet att placera sig på den övre halvan. Jag tror hur som helst att man har en realistisk chans att ta poäng av Bentleigh Greens… av flera anledningar. Det är premiär och vad som helst kan hända, inte minst eftersom nykomlingar alltid är taggade att visa vad man går för i början av säsongen. Med bra nyförvärv offensivt så tror jag inte man går mållösa, så matchen lär bli målglad eftersom Bentleigh inte lär spara på krutet.


Bentleigh Greens är ett bättre lag, men Geelong Warriors är underskattade här. Båda lagen har värvat bra under försäsongen och visat upp ett bra spel i de matcher man spelat. Bentleigh har pressen på sig, och nykomlingarna Geelong Warriors vill visa vad man går för. Dubbelchans för bortalaget till 2.25 är bra och testas med en lägre peng.

SLUTRESULTAT:
1-1 @ 8.50 (0.75 Units) – WilliamHill
2-2 @ 15.00 (0.25 Units) – WilliamHill