Hoppar vidare till nästa tillställning där vi håller oss kvar i Boston för att sikta in oss på kvällens co-main event som har ändrat utseende att jämföra med det som först var planerat. Benson Henderson har fått en ny motståndare där Donald Cerrone, som slogs så sent som för två veckor sedan, tar Eddie Alvarez plats pga sjukdom. Det här blir den tredje duellen mellan de båda herrarna där jag återigen tror på en sevärd tillställning som mycket väl kan gå tiden ut.

  • Match: Benson Henderson – Donald Cerrone
  • Spel: Matchen att gå till domslut (fight distance)
  • Odds: 1,71 @ Betsson
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 04.40 19/1

Ett antal gemensamma nämnare för de båda kombattanterna, även om pendeln kan ha svingats över till ”Cowboy” (Cerrone). Henderson vann på poäng (5 ronder) hösten 2009 för att sedan avsluta samma motståndare våren 2010 i sin väg mot UFC-titeln i lättvikt. Ett bälte som gick förlorat förra sommaren där han nu framstår som desto mer överkomlig medan Cerrone är glödhet med 6 raka vinster, senast mot den då obesegrade Myles Jury så sent som för två veckor sedan. Återstår att se om det var ett smart drag av Cowboy att återigen tvingas banta ner till matchvikt på så pass kort tid medan jag tror att Henderson, som med sin normala storlek antagligen tvingas gå ner ännu mer inför sina matcher, kan må bra av att för första gången sedan 8 matcher tillbaka inte behöva gå för 5 ronder, något som borde tillåta honom att bli mer aggressiv här.

Båda är betydligt bättre sedan de två föregående tillställningarna, Cowboy Cerrone kommer dock in till det här mötet med matchrytmen uppe och med ett enormt momentum medan Henderson måste svara upp till en sällsynt knockout-förlust vilket även vara karriärens första. Samtidigt vill jag luta lite mot den knappa favoriten, men jag väljer att låten den här spelformen stå som grund istället. Benson Henderson är väldigt, väldigt allround. Samtidigt är han inte slipad nog för att skapa ett tillräckligt stort utrymme till att kunna trycka dit ett avslut. De främsta egenskaperna till att han är någorlunda komplett, om än utan någon direkt spetsegenskap, är att han är skicklig på att begränsa sina motståndare och deras främsta vapen. Bidragande till att 10 av hans 12 senaste matcher (ca 83%) har gått förbi den tredje ronden.


Jag tror mycket väl att vi kan ha en kandidat till bonusutmärkelsen ”fight of the night” där båda kommer kunna hitta sina luckor till att gå framåt. Troligt att någon av kombattanterna kommer vara illa ute vid minst ett tillfälle över 15 minuter, samtidigt måste man reagera på att Betsson sticker ut tillräckligt för att det här ska kunna ses som ett intressant drag. Överspelet på 2,5 ronder står i ca 1,5 ggr hos spelbolagen och då är det här ett bra hopp uppåt. Ska det gå förlorat så är det nog Cowboy som måste hitta de vinnande slagen, något som inte är en enkel uppgift mot ett motstånd som är svår att få grepp om. Strax under medel testas på matchen att gå tiden ut och till poäng.

/Puyol