tomicBernard Tomic stod för en mycket solid insats mot hemmaspelaren James Ward. Inte en jätteenkelt match. Ward brukar alltid prestera när han tilldelas WC, men den här gången var motståndaren helt enkelt för bra. Ger man australiensaren några games handikapp mot Benneteau ska han hålla undan.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Eastbourne
  • Match: Julian Benneteau – Bernard Tomic
  • Spel: Tomic +2,5
  • Odds: 1,85 @ pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.30

Tomic satte 70% av sina förstaservar och det var längesen han gjorde det sist. Förmodligen får vi gå tillbaka till Australian Open för att hitta en så bra serve-statistik som Tomic har nu. I Australien är han näst intill obreakbar – på gräs i England är han inte långt därifrån.

Den här turneringen är väldigt viktig för Tomic och mindre viktig för Benneteau. Fransmannen går väldigt sällan långt i förturneringar utan det känns snarare som att han vill få lite matchtempo i kroppen inför stundande Grand Slam.

Var Benneteau står är väldigt svårt att gissa sig till. Han gjorde en usel grussäsong – verkligen urusel. Han följde upp detta med knapp seger mot Adrian Mannarino och förlust mot Feliciano Lopez på gräs. Nu senaste slog han, imponerande, Kevin Anderson i raka set. Men samtidigt kan man ifrågasätta sydafrikanens insats. Det var Kevins första tennismatch sedan Franska Öppna och det är inte omöjligt att han faktiskt hade tankarna någon annanstans.

Tomic är i för stort poängbehov för att inte gå för fullt i den här matchen medan Benneteau som sagt ofta vill ha några matcher i kroppen innan han koncentrerar sig på de större turneringarna.

Benneteau leder med 2-1 inbördes, men Tomic vann senast och har tagit set i de andra två matcherna.

Australiensaren sa efter Franska Öppna att han tänker satsa fullt ut på gräset i år och inte låta övriga omständigheter störa honom. Alla vet att han kan prestera på gräs. Pojken är ju uppväxen på underlaget och har spelat på grön matta sedan 14 års ålder. 2011, när Tomic slog igenom på riktigt, nådde han kvartsfinal i Wimbledon genom att slå både Robin Söderling och Xavier Malisse. Dessutom plockade han set mot Djokovic – så ja, han är riktigt bra på gräs.