Benneteau ifrån Frankrike tar idag emot Radek Stepanek ifrån Tjeckien som vart stor matchvinnare i Davis Cup finalen i December.

  • Matchen – Benneteau v Stepanek
  • Speltips – Radek Stepanek att vinna matchen
  • Odds – 1.67 @ Ladbrokes
  • Units – 3/5
  • Spelstopp – 01.00

Julien Benneteau ifrån Frankrike visade i sin första match för året att han inte är nära att ha en medelmåttig form. Han hade enorma problem med sin serve emot grus specialisten Pablo Andujar. Han vart breakad hela 5 gånger emot honom men lyckades ändå att vinna vilket tyder på att ingen av spelarna visade kvalitet i spelet. Att vinna 66% av sina första servar och då göra 11 ess, då stämmer inte spelet alls. Han har två styrkor enligt mig, det är sin serve och sina returer. Serven är inte där ännu och höjer han sig inte emot Stepanek får han stora problem.

Radek Stepanek ifrån Tjeckien är en spelare som avgjorde Davis Cup finalen i Tjeckien emot Spanien då han vann över Nicolas Almagro. Det är sådant som brukar stärka spelare mentalt något oerhört, vi fick se Djokovic göra en omänsklig säsong efter han gjorde att Serbien vann Davis cup, dock har han inte samma kvalité som Djokovic. Stepanek har en väldigt bra serve och en ännu bättre volley, han har ett väldigt avigt grundspel men ett ack så bra. Hans forehand och backhands passar bra på utomhus banorna då han sätter press med sina flaka slag och sticker sedan och avgör på nät där han ”aldrig” gör något misstag.

Benneteau måste höja sig nästan 2 klasser för att ha en chans idag.

Lycka till!

/Lidde

-Twitter-

@spelaspelse

@gurujebba