Vasek Pospisil spelade sin första match för året igår mot Seppi, det var inget snack om det direkt. Han hade en bra serve som han vann mycket på och kunde lätt försvara sina breakbollar han hade emot sig. Nu ställs han mot Benneteau som är betydligt bättre och det blir svårt att hålla samma nivå som mot Seppi.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP  Sydney
  • Match: Benneteau – Pospisil
  • Spel: Benneteau +1.5 set
  • Odds: 1,68 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 07:00

Benneteau mötte Kokkinakis i Brisbane och där blev det för tufft mot hemmapojken. Jag tycker inte man ska lägga allt för stor vikt på den, det är tufft att möta en spelare på motståndarens hemmaplan och man hade kunnat lista ut att det skulle gå som det gick. Julien är rankad på en 27e plats i världen och bara växer och växer. Han gjorde en riktigt stabil säsong förra året, han vann mot många riktigt bra och satte stor press på bland annat, Federer, Milos och vann mot Stan. Det finns potential men han saknar det där lilla extra som gör att han vinner titlar också. Julien har en riktigt fina returer som han kommer ha nytta mot Vasek, annars så kommer han att sätta stor press på honom och jag tror Julien utnyttjar Vasek’s förmåga att vara helt hundra en match igenom mot bättre motstånd.

Vasek är alldeles för ojämn, det kan vara rejäla peakar för att det sedan ska gå rakt ner. Anledningen till att det blir så här är för att hans grundspel är alldeles för dåligt. Det är hans serve som han förlitar sig på match genom match, utan den så har jag väldigt svårt att se honom ligga på en top 60 placering. Man ser lätt när han möter spelare som har bra returer, det blir direkt en osäkerhet och han förlorar matchen de allra flesta gångerna. Imorgon så måste hans spel vara vattentätt för att han ska vinna i två raka. Benneteau är så pass bra i grundspelet så jag tror det blir tufft att hålla ut, det är betydligt större chans än 1.68 i alla fall.