Äntligen är Champions League igång igen och jag tar mig an en match där Zenit St. Petersburg får åka till Estádio da Luz för att spela mot Benfica. En oviss match med tanke på att Benfica förlorade senast mot rivalen Port i ligan och Zenit St. Petersburg som har ännu större problem i den ryska mästerskapet, där de är på en femte plats, sju poäng bakom ledarna CSKA Moscow. Hur går det i kvällens match?

  • Match: Benfica – Zenit
  • Spel: Bägge lag gör mål
  • Odds: 2.14 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 20:45 16/2

Många väntade sig att Benfica skulle bli de nya ledarna när man spelade en stor derby match i fredags mot Porto. Man tog ledningen och allt såg bra ut, för att sedan låta gästerna vända och vinna matchen. Man skall nämna att Portos målvakt hade en fantastiskt dag på jobbet. Mycket smärtsamt nederlag och detta är den andra på hemmaplan, efter att ha nyligen blivit utklassade av Sporting. Trots förlusten hemma mot Porto har Benfica spelat bra med fem raka segrar innan just matchen mot Porto och man har gjort åtminstone ett mål i 91% av sina hemmamatcher. Frågan är om laget verkligen är psykiskt skakat nu när man tar emot Zenit. Luisao är fortfarande skadad, medans Lisandro López eventuellt kan komma till spel.
Trolig stareva för Benfica: Julio Cesar – A.Almeida, Jardel, L.Lopez(Lindelof, Eliseu – Samaris, Pizzi, R.Sanches, Gaitan – Jonas, Mitroglou

 

benfica        photo

 

 

Zenit glödde i gruppspelet i Champions League och tog den första platsen, eftersom man efter de fem första omgångarna hade lika många segrar. De förlorade bara i den sista omgången mot Gent, men den matchen betydde ändå ingenting. Dock så har Zenit varit förvånansvärt svaga i ligan där de helt oväntat förlorat några matcher och har redan fyra förluster mot lag som man i vanliga fall skulle ha besegrat ganska enkelt. Laget förstärktes i vinter då den lysande anfallare Kokorin ansluts sig ifrån Dinamo Moskva. Man värvade även den erfarne mittfältaren Jurij Zjirkov från samma lag och Mauricio från Terek. Även om det är stora spelare, kommer förmodligen ingen av dem att starta matchen. Zenit är ett stort frågetecken med tanke på att man inte spelat en tävlingsmatch på nästan två månader.
Trolig stareva för Zenit: Lodygin – Anyukov, Garay, Lombaerts, Criscito – J.Garcia, Witsel – Hulk, Shatov, Danny – Dzyuba

 

Benfica har skakats av nederlaget mot Porto, men det är nu ytterligare ett motiv att visa sina fans att man är fortfarande ett lag att räkna med, därför förväntar jag mig ett mycket aggressivt spel från deras sida, vilket i sin tur kan gynna ett otroligt skickligt Zenit som kan kontra och göra mål i den här matchen. Räkna med målchanser i Lissabon. Jag tar och lägger ett spel på bägge lag gör mål. Unibet erbjuder ett fint odds på 2.14.

 

/ Akilles_80