Första mötet slutade 3-1 till Benfica som har ett fantastiskt bra utgångsläge inför den här matchen. Jag har hittat kanoninfo inför den här matchen då ett av lagen kan sakna upp mot 8 spelare här och junior är inkallade i truppen. Jag kliver in hårt på ett spel!

Benfica – Tottenham
Spel: Benfica först till 2 mål i matchen
Odds: 1.90 @ William Hill
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

Benfica visar fantastiskt fin form för dagen och sylvassa offensivt där framförallt Rodrigo Moreno är ett ständigt hot men även Oscar Cardozo och Lima är giftiga. Jag tror de gör minst 2 mål här! Man radar upp segrar för dagen och lagets kvicka, tekniska och passningsskickliga spel får många lag ur balans. Nu möter de ett desperat Tottenham som kommer lämna utrymme för kontringar här och Benfica bör kunna utnyttja detta tämligen enkelt. Man är ruskigt starka på sin hemmaplan där segrarna radas upp för dagen och värt att nämna är att man gjort 2 mål eller fler i 8 av lagets 10 senaste hemmamatcher! Man besegrade Tottenham med 3-1 på bortaplan i första mötet utan att direkt imponera. Man visade prov på härlig effektivitet i avsluten och man visade flera gånger hur vassa man är i offensiven när man ställer om. Kan man utnyttja detta i den här matchen också så sitter det här spelet redan före paus!

Tottenham kommer till den här matchen med 3 raka blytunga förluster så formen är minst sagt usel för laget som skall försöka vända på ett minst sagt tungt utgångsläge. Först gjorde men en urusel match mot Chelsea på Stamford Bridge där man åkte på stryk med 4-0 efter en genomusel insats såväl defensivt som offensivt. I matchen efter mötte man just Benfica och då åkte man på stryk igen med 3-1 denna gången, trots hemmaplansfavör. Senast var det derby igen och denna gången stod Arsenal för motståndet och inte helt oväntat så blev det förlust igen då matchen slutade 1-0 till Arsenal. Nu står man inför en blytung uppgift då man måste göra 3 mål framåt på ett Benfica som är sylvassa i omställningarna. Tottenham måste framåt och det lär öppna upp bakåt för ett offensivt starkt Benfica. Jag tror utan tvekan att Tottenham släpper in minst 2 mål i den här matchen medan jag har svårt att se hur laget skall vara först med att göra 2 mål framåt.

SLB_Futebol_Rodrigo_BenficaBasileia_02112011
Rodrigo Moreno löser det här spelet åt oss!

Benfica får klara sig utan Silvio som är avstängd här men i övrigt är man fria från skador och kan ställa upp med bästa laget.
Tottenham har det riktigt jobbigt inför den här matchen då man ser ut att få klara sig utan flera defensiva spelare då Michael Dawson, Vlad Chiriches, Jan Vertonghen, Kyle Walker och Younes Kaboul ser ut att missa matchen här. Lägg därtill målvakten Brad Friedel, anfallaren Emmanuel Adebayor och Paulinho på listan över spelare som saknas här så förstår ni nog vilka bekymmer man har här. Man har plockat in 3 juniorspelare som är aktuella för spel här.

Kort summering:
Tottenhams skadeläge i kombination med lagets urusla form gör att det här spelet känns mycket spelvärt. Benfica är sylvassa på sin hemmaplan där lagets hemmafans kommer skapa en härlig inramning i den här matchen. Jag tror man kommer sätta hög press direkt i matchen och lägga i en hög växel för ett tidigt ledningsmål här och på så vis ”döda” matchen. Tottenham måste chansa och gå offensivt vilket kommer straffa sig, tror jag, och därmed känns det här spelet mycket spelvärt i mina ögon!