Här har vi det största derbyt i portugisiska högsta ligan mellan Benfica och Porto. Detta är en speciell match där spelarna från båda lagen är alltid motiverade och kommer göra sitt yttersta för att ta hem segern. Frågan är nu vem som drar det längsta strået?

  • Match: Benfica – Porto
  • Spel: Bägge lag gör mål
  • Odds: 1.98 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 21:30 12/2

Med tanke på hur tabellen ser ut så måste Benficas fans vara rätt nöjda med lagets presentationer hittills. Dessutom har laget tre segrar och en oavgjord mot Porto och vid en eventuell vinst här kommer Porto få det svårt att hänga med. Benfica är tillsammans med Sporting just nu sex poäng före Porto, men vad som är ännu viktigare för dem är det faktum att laget har för närvarande en otrolig serie utav 11 raka segrar. Man är även med i Champions League, där de redan om fyra dagar spelar den första matchen mot ryska Zenit, så tränaren Rui Vitoria måste tänka på laguppställningen i de två kommande matcherna, särskilt på grund av skador så kan han inte räkna med erfarna försvararna Lisandro López och Luisao och mittfältarna Ljubomir Fejsa och Eduardo Salvio.
Trolig startelva för Benfica:
Julio Cesar – Almeida, Lindelof, Jardel, Eliseu – Pizzi, Sanches, Samaris, Gaitan – Mitroglou, Jonas

 

photo                  FC_Porto.svg

 

När det gäller Porto är de i en besvärlig situation inför det stora portugisiska derbyt, särskilt efter förra helgens helt oväntade 2-1 hemmaförlusten mot Arouca. Lägger man till att de nyligen förlorat borta mot Guimaraes kan man förstå att Porto är sex poäng bakom duon från Lissabon. Detta är anledningen till att jag tror att de kommer nu på Luz stadion spela för allt eller inget. Portos nya tränare, den 55-årige portugisen José Peseiro som tog över efter spanjoren Julen Lopetegui strax efter nederlaget mot Guimaraes kommer inte ha en lätt uppgift att försöka ta poäng borta mot Benfica. Han måste också tänka på att ännu en tuff match väntar borta mot tyska Borussia Dortmund i sextonsdelsfinalen i Europa League. I den här matchen kommer Porto sakan försvararen Maicon och den unga anfallaren Hyun-Jun Suk, medans man får tillbaka två viktiga defensiva spelare i Pereira och Marcano.
Trolig startelva för Porto:
Casillas – M. Pereira, Marcano, Martins Indi, Layun – Herrera, D. Pereira – Corona, Andre, Brahimi – Aboubakar

 

Estádio da Luz kommer koka ikväll. Det kommer vara en stämning som bara uppstår på speciella matcher. Även om Benfica nu är i mycket bättre form och kommer definitivt att ha ett enormt stöd från läktaren, tror jag fortfarande att gästerna från Porto kommer vara taggade till max för att ta med sig ett bra resultat på Luz stadion, därför väljer jag att lägga ett spel på bägge lag gör mål. Unibet erbjuder ett fint odds på 1.98.

/ Akilles_80