Intressant match i Portugal där två tungviktare drabbar samman. Det är tätt i toppen och båda lagen har spelat riktigt bra senaste tiden.

Match: Benfica – Porto
Spel: Över 2.5
Odds: 2.05 @ Betway
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 12/1 17:00

Benfica är obesegrade på dom fem senaste med 4-1-0, blott en förlust hittills denna säsong. I senaste matchen vann man enkelt borta mot Vitória med 2-0, 3-2 vinst borta innan det mot Olhanense. Trea i tabellen på samma poäng som dagens motståndare men med sämre målskillnad. Tränaren Jesus har inte gjort allt för stora förändringar i dom senaste matcherna, Perez har ersatt Cavaleiro på mittfältet, Saliva saknas fortfarande, anfallaren Cardozo kan vara tillbaka i denna match från skada, dock mest troligt att han i sådana fall gör ett kortare inhopp mot slutet.

Porto har spelat precis lika bra som Benfica denna säsong, precis som dagens motståndare har man endast en förlust hittills. I senaste matchen krossade man Olhanense med 4-0 hemma. 3-1 borta mot Rio Ave dessförinnan och 2-0 hemma mot Sporting Braga innan det.

benfica-porto

Poängen i denna match betyder otroligt mycket för båda lagen då man är väldigt jämna och ligger som sagt på lika många poäng i tabellen. Hemmaplan betyder en del för dessa lag och Benfica får ses med ett litet övertag just på grund av hemmaplan. Porto hoppas nog först och främst på ett oavgjort resultat, men vill så klart plocka med sig samtliga poäng. En sak har båda lagen gemensamt, man gör ruggigt mycket mål i sina matcher, Benfica har släppt in något fler mål än Porto i dom senaste matcherna. Lagen tillsammans har ett målsnitt på 2.83 på dom tolv senaste, tidigare möten mellan dessa lag har alla gått över 2.5 mål.

Över 2.5 måste testas då jag tror att detta bör gå enkelt att kliva över linan, matchen i övrigt tror jag att Benfica vinner med 2-1.