Kvartsfinalsspel i européisk cupfotboll även denna kväll, den här gången på portugisisk mark där Benfica tar emot Newcastle, som troligtvis fick den svåraste lottningen av de kvarvarande engelska lagen och det med en något skadeskjuten trupp, vilken kan bädda för en knackig inledning av det här dubbelmötet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Benfica – Newcastle
  • Spel: Benfica över 1,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.05

Benfica tog sig in i den här turneringen via Champions League där man kom trea i sin grupp, en besvikelse då man sågs som det starkaste laget bakom Barcelona. För att sedan ta sig till en kvartsfinal har man egentligen inte tagit ut sig alltför hårt, och jag menar på att det borde finnas en växel till. Bayer Leverkusen och Bordeaux har slagits ut på vägen och man är ruskigt starkt hemma på Estadio da Luz. Senaste tävlingsmatchen som förlorades här hemma var mot just Barcelona i CL-gruppspelet, sedan dess har man inte förlorat på 17 matcher i följd där man har vunnit 16 av dem, och i 15 av matcherna har man gjort minst två mål eller fler framåt.

Portugiserna kommer till spel utan varken skador eller avstängningar, där bl.a. Oscar Cardozo och Ola John vilades från start i helgens ligamatch som vanns med hela 6-1, dock ett starkare motstånd här.

Newcastle har en något svår säsong bakom sig där man inte har fått de önskade resultaten med sig efter att ha överraskat på ett enormt positivt sätt ifjol. En rad olika orsaker till att det inte har gått vägen den här säsongen, dock så har man gjort det väldigt bra på den här fronten. 2-0 i målskillnad över 4 matcher mot öststatslagen Metalist och Anzhi där man har visat prov på ett effektivt och ramstarkt försvarsspel. Något tuffare uppgift här och i motsats till motståndets starka hemmaspel, så är kvällens gäster väldigt svagt utanför norra England där man är ett av Premier Leagues sämsta bortalag den här säsongen. Även om man har lyft sig på slutet via ett par intressanta värvningar så har man stannat av något i takt med en återkommande lista över skador, som har vuxit på nytt.

Till kvällens match saknas viktiga pjäser i defensiven i form av Fabiricio Coloccini, Cheik Tioté och Mathieu Debuchy. Målvakten Tim Krul och ytterbacken Davide Santon har fortfarande skadekänningar och är två osäkra kort trots att de återfinns i truppen. Massadio Haidara och Mike Williamson är skadade och räknas bort som alternativ i backlinjen. Utöver det är yttern Hatem Ben Arfa skadad sedan tidigare.


Bortalaget kommer försöka spela tätt och kompakt i jakten på ett något acceptabelt resultat inför returen. Tror att man kan lyckas med det under vissa perioder, men jag har ytterst svårt att se hur man ska kunna hålla nollan på nytt. Newcastles backlinje är inte särskilt samspelt och dåligt synkat, och liknande manskap som spelade i helgen måste eventuellt få förtroendet på nytt, trots att det inte gick något vidare, pga dessa skador. Jag vill nog tro att Benfica med ett varierat anfallsspel kan komma till sina chanser.

Oddset på hemmalaget har sjunkit ner till 1,45, men överspelet står kvar och jag väljer att testa den med en medelinsats istället. Över 1,5 mål på Benfica spelas.

/Puyol