Det är Champions League och Leverkusen måste troligen vinna mot Benfica för att säkra gruppsegern. Och man får ju fördel när Benficas tränare går ut och säger att han planerar att låta spelare som inte spelat mycket få speltid, plus att man har två viktiga spelare avstängda plus en skadad. Men hur slutar det då?

  • Benfica – Leverkusen
  • Spel: Leverkusen Över 1.5 Mål
  • Odds: 2.29 @ Betsson
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Benfica har ingen chans på att gå vidare från gruppen eller ens avancera till Europa League så man kommer att komma sist i gruppen och har endast hedern att spela gör här. Och det ska man göra med spelare som fått mindre speltid än andra, säger tränaren i alla fall. Det betyder ju att Benfica kommer starta med en startelva som är långt ifrån deras ordinarie startelva. Sen ska vi komma ihåg att man har tunge mittbacken Luisao avstängd här samt den defensive mittfältaren Andreas Samaris. Lägg även till att vänsterbacken Eliseu är skadad. Tre tunga avbräck defensivt mot ett Leverkusen som är väldigt skickliga offensivt, det låter som Benfica kommer få jobba hårt i denna match. Sedan långt tillbaka är ju också ytterbacken Silvio skadad. Benfica går som väntat bra i ligan men det är ju skillnad på kvalité och kvalité liksom. Champions league har varit en nivå för mycket för Benfica denna säsong. Senast man mötte Leverkusen förlorade man med 3-1 på bortaplan och man var väl aldrig ens nära någon poäng. Och det känns ju som att man redan gett upp matchen på förhand här när tränaren går ut och säger att han ska rotera en del. Fast varför riska spelare när man inte har något chans alls i och för sig, nåväl. Nu möter man i alla fall bästa laget i gruppen och det kommer märkas helt klart.

benfica          leverkusen_200x200

Leverkusen är ett riktigt starkt lag, speciellt på de offensiva delarna av laget. Man kommer dock från en 1-0 förlust borta mot Bayern München vilket i och för sig inte är så mycket att säga om då Bayern München är ett av världens bästa lag om inte det bästa. Man kunde säkrat gruppsegern senast mot Monaco hemma men på något underligt sätt slutade matchen 0-1 till fransoserna. Högre makter var säkert inblandade för det ska ni veta. Leverkusen ägde matchen totalt och borde vunnit med minst 3-4 mål. Vilka chanser man brände alltså, man han även träffa virket 2 gånger tror jag det var. Men nu har man en ny chans att säkra gruppsegern och det blev genast ”lättare” när Benfica tänkt ställa över några gubbar, plus att dom har tre defensiva kuggar avstängda. Leverkusen kan inte sumpa den här chansen heller, det får dom bara inte. Jag tror dom minst gör 2 mål här på en reservbetonat Benfica. Man har inga avstängda eller skador i de offensiva delarna utan det är endast i de defensiva där Kyriakos Papadopoulos och Stefan Reinartz är skadade, även frågetecken kring högerbacken Giulio Donati. Så ja det finns ju chans att man släpper in en balja och då måste man helt plötsligt göra minst 2 för att vinna matchen.

Sen tycker jag oddset är jäkligt bra med tanke på förutsättningarna här, inte alltid man får över 2 gånger degen på att Leverkusen ska göra 2 mål. Nu får man 2.29 gånger degen, det tackar vi för och jobbar in 2 baljor.


Sammanfattningsvis så har vi ett redan sargat Benfica med 3 defensiva pjäser som är borta och lägg till det faktum att tränaren ska rotera i denna betydelselösa match för deras del. För Leverkusens del står det en gruppseger på spel och dom kommer med ett bra lag offensivt, framförallt. man är även fullt motiverade för uppgiften och vann hemmamötet med 3-1 utan snack. Vi får ett riktigt bra odds och det är bara att tacka. Och det får bli en medel insatsen här. Jobba!

/ L’orso