Europa League final mellan Portugisiska Benfica och Engelska Chelsea. Det här lär bli en ruskigt spännande drabbning mellan två titelsugna lag. Jag väljer att ta ställning och kliver in på ett av lagen!

Benfica – Chelsea
Spel: 2
Odds: 2.50 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Benfica har matchats riktigt hårt den senast tiden och i lördags hade man en riktigt tuff kväll när man åkte på stryk i seriefinalen borta mot Porto efter att Porto satt segermålet på tilläggstid. Därmed tappade man sin serieledning inför sista omgången som spelas nu i helgen som kommer. Nu ska Benfica dock ladda om batterierna för en Europa League final och det borde inte vara någora problem att motivera sig för det. Motståndarna Chelsea vann i helgen borta mot Aston Villa och säkrade därmed spel i Champions League kommande säsong så nu slipper man tänka mer på ligan utan det är full fokus på den här matchen som gäller!

Benfica har en kanonsäsong bakom sig där man övertygat i Europa League samt dominerat hemma i Portugal tillsammans med Porto. Man har dock haft lite spelmässiga problem den senaste tiden då man som sagt åkte på stryk borta mot Porto senast och innan det spelade man ”bara” 1-1 hemma mot Estoril i ligan. Man lär dock kunna ladda om batterierna till den här matchen men självklart får vi sätta ett frågetecken för lagets form inför den här stormatchen. De lär givetvis kunna höja sig ett flera nivåer i en så här stor match men frågan är om det räcker mot Chelsea här…

Chelsea visar riktigt fin form för dagen då man radar upp starka insatser. Senast slog man Aston Villa på bortaplan och säkrade därmed Champions Leagueplatsen och innan det spelade man 2-2 hemma mot Tottenham där man var ytterst nära att vinna matchen. Innan den slog man Man United på Old Trafford vilket givetvis var ett rejält styrkebesked. Nu är det dags för lagets enda möjlighet till en titel den här säsongen och givetvis lär man göra allt för att vinna här!

Chelsea lär törsta efter en titel då man åkte på stryk i såväl Charity Shield mot Man United (2-3) och i den Europeiska Supercupen mot Atletico Madrid (1-4). Lägg därtill att man förlorade finalen i VM för klubblag mot Corinthias (0-1) och man åkte ur semifinalen i såväl FA-cupen som i ligacupen så räkna med ett Chelsea som kommer vägra förlora den här titeln oxå! Man har varit på mållinjen 5 gånger den här säsongen och man bör ha lärt sig av sina misstag, den här gången vinner man bara, likt man vann Champions League förra säsongen!


Fernando Torres har härlig målform i Europa League.
Frälser han sitt Chelsea här?

Benfica matchade starkaste laget i helgen och fick Nicolas Gaitán skadad och hans medverkan här är osäker.
Chelsea valde att vila Fernando Torres, David Luiz, Oscar, Mikel och Ivanovic i sin match i helgen samtidigt som defensive mittfältaren Ramires fick rött kort i första halvlek så även han bör vara utvilad och spelsugen här. Man får som bekant inte använda sig av Demba Ba då han är cup-tied plus att unge Ryan Bertrand är skadad här. John Terry och Eden Hazard klev av skadade i lördags och deras medverkan här är högst osäker. Det finns dock gott om alternativ för dessa herrar så jag är inte orolig för mitt spel!

Kort summering:
Benfica har en tung match i huvudet efter förlusten mot Porto i helgen och frågan är om den kommer påverka laget något här? Även om den inte påverkar så spelade man med bästa laget i den matchen medan Chelsea vilade ett par spelare i sin match i helgen vilket innebär att Chelsea bör ha en piggare och mer spelsugen startelva här! Min känsla är att Chelsea är det klart bättre laget och trots att det är final och matchen bör bli jämn så tror jag man drar det längsta strået här och vinner efter full tid! Chelsea har riktigt fin form och kommer till den här matchen med fullt självförtroende plus att man lära vara ruskigt sugna på att äntligen vinna en titel den här säsongen efter flera misslyckanden..