Det blev bara 1-0 till Bayern München i första mötet på Allianz Arena. Därför lever den här kvartsfinalen än och hemma på Estadio da Luz är Benfica starka. Jag tror inte att det blir målsnålt nu!

  • Match: Benfica – Bayern München
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Benfica leder Primeria Liga med sjuttiotre poäng, de har två poäng mer än tvåan Sporting. På hemmaplan är man väldigt starka och man har raden 12-0-2 hittills. Visst, nu kanske inte ligan håller så högklass men det finns lag här som t.ex. Porto och Sporting som brukar vara ute i Europa och spela. B.la. Porto som spöade Bayern München förra säsongen i Champions League på sin hemmaplan med 3-1, kunde Porto störa Bayern förra året kan absolut Benfica göra det nu. Tyvärr får Benfica klara sig utan sin anfallaren Jonas som är avstängd, han har gjort hela trettio mål i ligan för dem. I CL har han dock inte haft det lika lätt och det har bara blivit två stycken, i stället är det offensiva mittfältaren Gaitan som har gjort det bättre i CL med fyra mål och tre assist. Det var b.la. han som sköt det sena målet mot Zenit i åttondelsfinalen som tog dem vidare. Benfica har fortfarande sin ordinarie målvakt Júlio César på skadelistan.

benficabayern-munich_200x200

Bayern München är en av favoriterna att ta hem hela Champions League, lagbygget är i alla fall starkt nog för att göra det. Dock tycker jag inte att man spelar på topp just nu,  man kan mycket bättre än vad man har visat i de senaste matcherna. Det blev vinst i helgens ligamatch mot Stuttgart (3-1), men det kunde lika väl ha slutat 2-2 för Stuttgart hade bra chanser att kvittera på men det slutade med att Costa stängde matchen i 89:e minuten med sitt fina mål. Defensivt har man stora avbräck i Bayern München, både mittbackarna Badstuber och Boateng är skadade. Nu är även den tänkbara ersättaren Benatia skadad också, det betyder troligtvis att mittfältaren Kimmich får spela mittback tillsammans med Alaba eller Martinez. Offensivt blir man utan Robben men Bayern har så pass många offensiva alternativ och nu är även Coman tillbaka från skada. Så man är minst lika bra utan Robben.


Benfica gjorde en bra match i München, dock släppte man in ett mål och det betyder att man måste framåt. Man vet om att Bayern har avbräck i defensiven och kommer säkerligen släppa lite mer på defensiven än vad man gjorde i bortamatchen. Sedan får man ej glömma att Bayerns styrkor ligger i det offensiva. Jag testar en insats över medel på att det slutar över 2,5 mål.