Andra omgången av Champions League ikväll och jag riktar fokus mot Portugal och mötet Benfica – Barcelona. Bortalaget har sett darrigt ut bakåt på slutet så det här spelet känns gjutet.

  • Match: Benfica – Barcelona
  • Spela: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,67 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona har som sagt inte sett stabilt ut i försvarslinjen på slutet och det beror givetvis på saknanden av både Pique och Puyol. Istället för dessa herrar så har Mascherano och Song fått ta sig an uppgiften att hålla ihop försvaret, och av det jag sett kan man inte direkt kalla det någon dundersuccé. På de tre senaste matcherna man spelat så har man släppt in två baljor både mot Spartak Moskva och Sevilla, vilket inte alls är likt Barcelona. Mot Granada höll man förvisso nollan, men det kunde lika gärna varit två mål till Granada där med lite skärpa i frilägen som bjöds. Framåt är det dock inget snack om att man förmodligen gör mål ikväll. Med en anfallstrio i Villa, Messi och Alexis så ser jag det som en självklarhet att man nätar ikväll. Puyol är tillbaka i truppen idag men förväntas börja på bänken.

Trolig startelva Barca:

Valdes, Alves, Song, Mascherano, Alba, Xavi, Fabregas, Busquets, Alexis, Messi och Villa.

Alex Song har sett vilsen ut hittills.

Benfica har jag inte stenkoll på men jag såg lite av senaste mötet i CL där man ställdes mot Celtic på bortagräs . Jag tycker man spelade en bra fotboll där och hade nog med lägen för att kunna avgå med alla tre poängen. Men det ville sig inte och man fick nöja sig med en pinne efter 0-0 där. På hemmagräset är man givetvis mer taggade och jag tror man har chans att såra Barcelona rejält ikväll. I laget har man en hel del offensiv kraft där min favoritspelare är lilla trollgubben Pablo Aimar. Även fast han börjar bli lite till åren (33) så tycker jag han håller gott och väl av det jag sett. På de två matcher man spelat hemma i ligan så har man gjort sammanlagt fem mål. Givetvis är det inte mot motstånd av Barcelonas kaliber men jag tror inte man har överdriven respekt för Barcelona ikväll med tanke på hur försvaret sett ut på slutet.

Trolig startelva Benfica:

Artur, Pereira, Jardel, Garay, Melgarejo, Salvio, Matic, Perez, Aimar, Lima och Gaitan.


Barcelona måste höja sig ett par snäpp om man ska lyckas hålla nollan här, jag tycker inte heller att Valdes sett allt för vass ut på slutet. Det kan komma sig att man slänger in Puyol i hetluften direkt här, men frågan är om man vågar det då han är matchotränad och förmodligen har problem med tajmingen.

/e@sy