Mycket fin träningsmatch i afton då Athletic Bilbao och Benfica drabbar samman på Saint Leonard i Fribourg. Portugiserna hade träningsmatch så sent som igår mot schweiziska Sion, en match som mycket väl kan sitta i benen här. Testar därför ett målspel på spanjorerna med en mindre slant!

  • Match: Benfica – Athletic
  • Spel: Athletic över 1,5 mål
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Benfica har haft en stor omsättning på spelare inför den kommande säsongen, vilket kanske är en förklaring till att man gått lite knackigt i träningsmatcherna hittills. Fem matcher har man spelat under juli månad, där det blivit två vinster och tre förluster. Matcherna har duggat ganska tätt och det är mycket möjligt att det nu börjar sätta sig i benen hos spelarna. Man hade som sagt match så sent som igår då schweiziska Sion stod för motståndet. Benfica hade både flest och bäst chanser i matchen och kunde till slut vinna med 2-0, detta efter mål från Jara och Teixeira. Men Sion fick sina chanser i matchen och borde nog tryckt in en kasse bakom brassekeepern Artur. Nu är det tuffare motstånd för Benfica och jag kan tänka mig att tränare Jorge Jesus roterar en hel del med tanke på gårdagens match i kroppen. Athletic har haft fyra dagars vila sedan sin senaste match och bör ha fräschare ben här.

Athletic_200x200

Athletic Bilbao stod för en riktigt bra fjolårssäsong och har öppnat den här försäsongen på ett strålande vis. Fyra träningsmatcher har man spelat under juli, där facit är tre vinster och ett oavgjort resultat. Nu ska det sägas att man inte stött på något motstånd av Benficas kaliber, men jag tycker verkligen att spelet sett bra ut. Man har i princip samma trupp som förra säsongen, vilket givetvis är en stor fördel under en försäsong där man ska spela ihop sig. För fyra dagar sedan var det match mot Werder Bremen, en match som slutade 2-2. Jag tycker att Athletic kontrollerade den matchen och en del domslut som Werder Bremen fick med sig kändes oerhört tveksamma, bland annat vid 1-1 målet där det var en väldigt tydlig knuff i straffområdet. Detta var något som Aritz Aduriz påpekade för domaren, vilket resulterade i ett rött kort för stjärnanfallaren efter 30 min spelade. Tränare Valverde har tagit ut en 17-manna trupp till dagens match där vi endast saknar De Marcos samt Susaeta. Men Ibai Gomez ersätter troligen Susaeta och det är absolut ingen försvagning. Valverde har toppat sitt lag de senaste träningsmatcherna och jag tror knappast han roterar särskilt mycket med Benfica på andra sidan.


Athletic Bilbao har verkligen fått igång målskyttet på försäsongen och även fast det inte varit benhårt motstånd så tycker jag att anfallsspelet sett mycket bra ut. Mot ett litet tröttkört Benfica tror jag man kan sätta ett par baljor och det blir även mitt spel i matchen. Håller dock ned insatserna när det är träningsmatcher.

/e@sy