Benfica från Portugal ska ta sig an Anderlecht från Belgien i en spännande drabbning. Benfica har visat år efter år att man är starka på sin hemmaplan i Europaspelet och ikväll ska man ta sig an målfarliga Anderlecht. Jag tror på en jämn tillställning mellan två lag som gillar att spela offensiv fotboll.

Benfica – Anderlecht
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 2.00 @ Ladbrokes
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.45

Benfica har inlett säsongen skakigt hemma i Portugal där man har 2 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust på sina fyra inledande matcher. Lagets defensiv har inte imponerat på mig samtidigt som lagets offensiv har gjort det helt okej. Men just defensiven har varit lagets akilleshäl inledningsvis på säsongen och man har släppt in mål i samtliga lagets 4 matcher så här långt. Ikväll ställs man mot betydligt tuffare och betydligt formstarkare motstånd än vad man mött inledningsvis och det talar för mitt spel här då Anderlecht bör kunna peta in minst en boll här. Senast gjorde man det riktigt bra när man besegrade Pacos Ferreira hemma med 3-1 och noterbart från den matchen är att anfallarna Cardozo och Lima lämnade planen mållösa och de lär de inte göra ikväll!

Anderlecht är otroligt starka i sin offensiv och 26 gjorda mål på 7 matcher hemma i Belgien talar sitt tydliga språk. Men liksom Benficaglömmer man av defensiven ibland och i en match som denna så straffar det sig ofta direkt. Man har gjort 13 mål på 3 matcher nu och har flera spelare i riktigt fin form för dagen. Lagets yttrar är orädda och vågar utmana i alla lägen samtidigt som anfallarna Suarez, Mitrovic och Acheampong är giftiga i straffområdet! Jag tror man löser ett mål här ikväll utan problem och med tanke på Benficas skakiga form så är det inte omöjligt att man löser 3 poäng här också med tanke på lagets fina målform den senaste tiden och att spelarna har massor av självförtroende för dagen.

Matias-Suarez
Matias Suarez visar fin målform för Anderlecht,
löser han det här spelet åt oss?

Benficas frånvarolista är fortsatt lång och här får man klara sig utan Ruben Amorim, Sulejmani, Gaítán, Sílvio. Bruno Cortez och Salvio
Anderlecht saknar fortsatt Vargas och Vico.

Kort summering:
Benfica är riktigt starka på sin hemmaplan men man har inte imponerat inledningsvis på säsongen och lagets defensiv har ofta ställt till det för sig vilket kommer bli straffbart ikväll när offensivt starka Anderlecht kommer på besök! Anderlecht sprutar in mål hemma i Belgien och givetvis är det tuffare emot här men man har utan tvekan kapacitet nog för att göra mål här och kanske till och med vinna matchen. Jag ser den här matchen som väldigt öppen mellan två offensivt lagda lag och seger för något utav lagen skulle betyda oerhört mycket inför fortsättning av Champions League.