Topplaget Benfica ångar på i seriespelet och i Champions League. Man ser ruskigt starka ut och man behöver en seger här för att inte släppa ifrån sig Porto i toppstriden. Jag tror man vinner tämligen enkelt här!

Benfica – Academica
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.65 @ 888sport
Insats: 7/10
Spelstopp: 21.00

Benfica är tillsammans med Porto seriens överlägset bästa lag och duon har 12 poäng ned till trean i serien. Nu ställs man mot Academica som ligger 9a i tabellen och som har 8 poäng upp till kvalplatsen till Europa League men samtidigt bara 5 poäng ned till nedflyttningsstrecket…

Benfica är som sagt i en klass för sig själva hemma i Portugal där man har resultatraden 14-4-0 på sina 18 spelade matcher den här säsongen och målskillnaden skrivs till 45-14! Man spelade 2-2 på bortaplan mot Nacional senast vilket var en missräkning för laget som lär vara revanschsugna i den här matchen. Före det hade man 3 raka segrar och innan dessa hade man en oavgjord match på hemmaplan mot Porto. Formen är god för Benfica som även vann på bortaplan mot Leverkusen i torsdags med 1-0. Man gjorde en riktigt bra match där och självförtroendet bör vara på topp igen! På hemmaplan har man 6-2-0 som resultatrad och fina 21-6 i målskillnad, Academica ska inte ha något att hämta här!

Motståndarna Academica är inget märkvärdigt lag utan man krigar på i mitten av tabellen och det mesta talar väl för att man kommer hamna någonstans ovanför nedflyttningsstrecket men samtidigt långt ifrån Europa League platserna högre upp i tabellen. Man åkte på stryk hemma mot seriefemman Rio Ave senast med 1-2 och i matchen före det spelade man 0-0 borta mot 13e placerade Olhanese så formen är inget vidare för laget som dessutom inte trivs särskilt bra på bortaplan… Man har 1-5-2 som resultatrad på bortaplan och blygsamma 8-8 i målskillnad…


Anfallaren Oscar Cardozo saknas hos Benfica ikväll
men lagen löser det utan honom!

Benfica saknar avstängda duon Cardozo och Matic som båda fick rött kort senast och är avstängda här. Man saknar även skadade Jardel och André Gomez. Lagets tränare sa att trots laget har Europa League så kommer man ställa upp med ett riktigt starkt lag som ska klara av att vinna den här matchen.

Värt att nämna är att lagen möttes i cupen på Academicas hemmaplan för knappt en månad sedan och då vann Benfica med 4-0 och var helt överlägsna. Det är som sagt stor klasskillnad mellan dessa lagen och jag tror inte Benfica missar att vinna den här matchen!