Ytterligare en batalj av intresse i nattens UFC-gala där jag nu siktar in mig på underkortet och ett möte i lättviktsklassen. Jim Miller, som har sjunkit en aning i rankingen, slåss nu på hemmaplan och gör det mot en Beneil Dariush som kan vara på uppgång. Personligen så är jag inte fullt så lika övertygad där jag menar på att mötets underdog, med en hel del erfarenhet och ett gott facit mot motstånd utanför viktklassens toppskikt, står i intressanta siffror.

  • Match: Jim Miller - Beneil Dariush
  • Spel: Miller
  • Odds: 2,50 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 00.00 19/4

Beneil Dariush (10-1) är i första hand en lysande grappler men har nu börjat visa upp ett ännu större game i sina senaste prestationer, vilket kanske inte kommer som någon större sensation om man leds av Rafael Cordeiro, där han nu kommer från sin främsta prestation efter att ha dominerat och avslutat en skaplig Daron Cruickshank för nästan exakt en månad sedan. Här hoppar han in som ersättare till en fighter som har hoppat av pga skada där Jim Miller (24-5) får ses som hans i särklass mest rutinerade test – där jag är aningen förvånad över att Miller står som underdog till den här storleken.

Med tanke på vad Cordeiro har lyckats åstadkomma med Rafael Dos Anjos, ny mästare i lättvikt, så kan man kanske förstå hur pass mer tekniskt slipad Dariush har blivit i sin stand-up på slutet. Millers boxning är skaplig med förhållandevis god power, även om jag skulle utgå från att han, över flera ronder, skulle förlora på poäng om det här hölls på fötterna. Samtidigt viktigt att poängtera att även Jim Miller, som är enormt erfaren efter att ha gått upp mot några av de främsta pjäserna i den här viktklassen sedan snart 7 år tillbaka, också är riktigt vass på mattan där jag nog vill lyfta fram honom som den bättre brottaren. Jag har svårt att se spelbolagens favorit kunna jobba sig till några bättre positioner därifrån.


Jim Miller, som alltså går matchen på hemmaplan i sitt New Jersey, har gått 13-4 i det som antagligen är UFC:s bredaste viktklass. Jag vill se det som ett direkt lysande facit om man väger in att förlusterna har kommit till mot de som, vid dessa tillfällen, har tillhört eliten och det absoluta toppskiktet av den här divisionen – och där är inte Dariush ännu. Jag förväntar mig en jämn match där 2,5 ggr på någon som verkligen kan tävla över 3 ronder är för högt för min del. Jim Miller testas som vinnare strax under medel.

/Puyol