ruben bDuktige grässpelaren Ruben Bemelmans ställs mot formtoppade Steve Johnson i finalen i Nottingham 2. Vem som vinner är för svårt att förutse, men att det blir jämnt, det är nästan givet.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Nottingham 2
  • Match: Ruben Bemelmans – Steve Johnson
  • Spel: Över 22,5
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.00

 

Bemelmans spelstil är perfekt för gräs. Väldigt bra wide-serve, bra serve, bra follow-up-slag. Han förlorar ytterst sällan i utklassningsstil, särskilt när han tagit sig långt i en turnering och nu är det ju final.

Bemelmans har inga stora skalper på gräs, men har tagit set av Berdych, tagit två set av Benneteau och sumpat matchbollar mot Kohlschreiber i Halle. Han har förlorat stor i två gräsmatcher sedan 2010. Det var mot Gasquet i Wimbledon och mot Nalbandian i Queens när argentinaren gjorde sin livs turnering.

Belgaren har 26-16 på gräs vilket gör det till hans överlägset bästa underlag. I Nottingham har han spelat fyra tiebreak på lika många matcher. Ja, någonting säger mig att vi får se tiebreak även i finalen. För där väntar en hårdservande amerikan.

Många har väntat på Steve Johnsons genombrott. Det har ju gullats något enormt med honom. Man skulle nästan kunna tro att han mutat det amerikanska förbundet, men kvar är han och nu även i toppform.

Den hårdslående amerikanen fick rätsida på spelet i kvalet till Roland Garros tar han enkelt tog sig in i huvudturneringen och plockade två set av grusräven Montanes. Han fortsatte med spel i Nottinghams första challenger suveräne Benjamin Becker blev för svår efter tre set. Den förlusten är verkligen inget att gräma sig över – Becker är sjukt bra nu, särskilt på gräs.

Efter det har han gått ren till finalen i Nottingham 2 och det är uppenbart att han har svårare mot aggressiva spelare än baslinje-nötare. I finalen väntar hyperaggressive Bemelmans och då går säkerligen saker och ting inte lika enkelt.

Båda spelarna har snittat runt 80% vinst på förstaserven under turneringen och bara det ska räcka för att linan på 22,5 games ska spricka.