Fotbollsfesten rör sig framåt där vi inom kort börjar närma oss den avslutande gruppspelsomgången, däremot 6 poäng kvar att spela om för deltagarna i grupp H där två lagen nu ska drabba samman i Rio och på klassiska Maracana. De båda europeiska bidragen i gruppen, Belgien och Ryssland, står för söndagens inledande match på spelschemat där jag har förhoppningar om en någorlunda trevlig tillställning som kan resultera i ett par mål.

  • Match: Belgien – Ryssland
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18.00 22/6

Belgien har som bekant en högintressant trupp att tillgå i det som över de senaste åren har genererat i en av de mest talangfulla fotbollsnationerna i Europa. Den gyllene generationen sågade sig igenom en kvalgrupp som bland annat innehöll Kroatien och Marc Wilmots fick se sitt manskap hämta upp ett underläge till seger med 2-1 i premiären mot Algeriet. Förbundskaptenen kunde även vara väldigt nöjd över sin fingertoppskänsla när två inhoppare i form av Marouane Fellaini samt Dries Mertens  stod för målen. Den fina avslutningen till trots, det dröjde relativt länge innan de röda fick utdelning eller för den delen lyckades skrapa ihop något vettigt i anfallsväg, även om man visade att det finns en hel del potential i spelet. Belgarna kan mycket väl skapa fina resultat i dessa sammanhang i framtiden även om man periodvis, under premiären, kände av att detta var landets första mästerskap sedan 2002 med i princip enbart debutanter i truppen.

belgienryssland

Ryssland har nog, i jämförelse med motståndet, inte dragit till sig ett lika stort intresse men har likväl setts med ganska vettiga förutsättningar till att kunna avancera vidare från en grupp som i överlag får ses som väldigt gynnsam för ryssarnas del. Prestationerna i genrepen har dock varit blandade och man drabbades av ett rejält avbräck när kaptenen Roman Shirokov (Krasnodar) tvingades lämna återbud till mästerskapet pga skada. Premiären var även en något trött och väldigt avvaktande historia med 1-1 som slutresultat mot Sydkorea där den rutinerade Aleksandr Kerzhakov fick kliva och rädda en poäng, troligt att han får förtroendet från start. Intressant att se hur den välmeriterade Fabio Capello och hans trupp tar sig an den här uppgiften där jag eventuellt tror att det kan passa ryssarna något bättre att stå och lura via sina omställningar där man stundtals var håglöst i en spelförande roll mot koreanerna.


I första hand ville jag lyfta fram båda nationernas möjligheter till att komma med i målprotokollet, väljer dock det här alternativet istället med hela insatsen åter om antalet mål stannar på två stycken. Belgien har inte bara ett flertal poängspelare till sitt förfogande, man är även slipat i ett antal spelmoment där man kan hitta vägarna till kvalificerade lägen till avslut och möjligheter till mål med sitt bollinnehav, via omställningar samt i luftrummet. Ryssland, med en Igor Akinfeev i målet som agerade förvånansvärt skakigt i premiären, kan eventuellt trivas bättre i en matchbild där motståndet står för det mer konstruktiva med bollen i ägo. Viss orutin från dessa stora, internationella mästerskap lyste igenom belgarna på egen planhalva i den inledande matchen där jag gillar ryssarnas möjligheter till att skapa något via sina spelvändningar. Båda lagen har kvaliteter i ett grundspel för att testa de respektives försvarsspel, för Belgiens del har 9 av lagets 10 senaste (träning- samt tävling) matcher resulterat i minst två gjorda mål.

Medelinsatsen testas på över 2 mål asian.

/Puyol