Kvalfinaler till ATP turneringen i Umag, Kroatien avgörs idag och vi har formstarke Aljaz Bedene emot Andrej Martin i en av dessa och jag ser Bedene som klar favorit.

  • Matchen : Bedene – Martin
  • Liga : ATP Umag Qualies
  • Speltips : Bedene att vinna matchen
  • Odds : 1.67 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 17.00

Aljaz Bedene ifrån Slovenien har börjat komma tillbaka till sitt gamla spel vilket passar utmärkt till denna turneringen då han försvarar en kvartsfinal plats och har stor chans att tappa mycket på rankingen om han inte tar sig in till huvud turneringen. Han har visat väldigt bra form på sistone, han vann Challenger turneringen i Todi förra veckan och har spelat bra här i kvalet. Han har en tung första serve som han får lite gratis på, inte lika mycket som han får på snabbare underlag men han har ett otroligt tungt grus spel med sina tunga grundslag där han får sina motståndare på defensiven.

Andrej Martin ifrån Slovakien har haft ett ok år hittills och han har inte alls fått ut så mycket som han hade förväntat sig. Han har förlorat emot spelare han absolut inte ska förlora emot och inte visat upp någon riktig form. Tre stycken semifinal platser på Challenger touren är det bästa han har uppnått i år och det är nog inget som skrämmer Bedene. Han har inte alls spelat stabilt i sin egen serve här i kvalet och tappade 39% av poängen i sin serve till en spelare han ska köra över enkelt.

Jag anser att Bedene är alldeles för bra här och att han borde vinna relativt enkelt.

Lycka till!

/Lidde