Semifinal i den tyska cupen där giganterna Bayern München ska ta sig an ett hungrigt Wolfsburg som har det kämpigt för dagen. Jag har saken klar för mig och tror starkt på ett spel här!


Bayern München – Wolfsborg
Spel: Ö 1.5 mål i första halvlek
Odds: 2.10 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.30

Bayern har mönstrat starka startelvor i cupen och man lär göra det även här då man givetvis vill vinna både ligan och cupen hemma i Tyskland. Sedan har man även Champions League titeln man är ute efter så det här kan bli en mycket bra säsong för Bayern München som lär ge allt för en seger i den här matchen! Wolfsburg har haft en behaglig väg till denna semifinal då man mött lag från de lägre divisionerna i alla matcher förutom en och den var hemma mot Leverkusen. Man vann den matchen med nöd och näppe då man länge låg under med 0-1 men kunde turligt vända matchen till 2-1 efter mål i 79e matchminuten och på tilläggstid… Nu väntar betydligt tuffare motstånd och jag tror det tar tvärstopp för laget här!

Bayern München har en helt suverän form där segrarna radas upp i ligan och i Champions League slog man enkelt ut Juventus efter att ha vunnit båda matcherna med 2-0. Man har 16 segrar och 1 förlust på sina 17 senaste matcher och förlusten var mot Arsenal där man var det bättre laget men fick inte in bollen. Jag har väldigt svårt för att se hur Wolfsburg ska stoppa denna fantastiska sviten. Bayern är ruskigt starka på sin hemmaplan där man har 12 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust i ligan. Värt att nämna är att man vunnit 11 av dessa 12 matcher med 2 mål eller fler vilket talar för mitt spel här! Enda poängtappen har kommit mot serietvåan, serietrean och Mönchengladbach som var i storform och när man nu möter bottengänget Wolfsburg så tror jag inte man har mycket att oroa sig över…

Wolfsburg har det kämpigt i år då man är indragna i bottenstriden och har 7 poäng ned till kvalplatsen ned till Bundesliga 2. Det är givetvis stort fokus på ligan men man kommer givetvis satsa stenhårt på den här cupmatchen också. Jag tror tyvärr inte man räcker till här och lagets form med 4 raka kryss gör mig inte mindre nervös. Man gör inga direkt bra matcher då man har märkligt svårt att skapa ett bra spel och i den här matchen lär man få inrikta sig på försvar genom hela matchen och det underlättar knappast för laget som kommer få stora problem med att få till någon offensiv fotboll.  Lagets defensiv är riktigt usel och man har nu 9 raka matcher där man släppt in mål bakåt och det är ingen bra statistik när man möter seriens överlägset bästa offensiv!


Mandzukic (i mitten) satte 1-0 borta mot Wolfsburg.
Hur många gör han ikväll?

Bayern München roterade rejält i truppen i förra matchen så inför den här matchen lär man ställa upp med ett riktigt starkt lag även om det kommer roteras på någon position. Man saknar hur som helst långtidsskadade Badstuber och Kroos. Det är överlag väldigt dåliga odds på Bayern München nu för tiden och det är inte så konstigt med tanke på lagets stora dominans. Jag väljer att lira att det har blivit 2 mål eller fler redan i första halvlek här då jag tror Bayern sätter full fart framåt redan från start och Wolfsburg lär få svårt att hänga med.