Testar ytterligare ett objekt i kvällens Champions League-fotboll, den här gången på tysk mark där vi hittar omgångens överlägset största favorit. De regerande mästarna Bayern München tar sig an Viktoria Plzen som har hamnat i ett tidigt underläge i den här gruppen och det är mer än troligt att man står kvar på noll efter kvällens match. Går in med en slant med fokus på matchens inledande halva.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Bayern München – Viktoria Plzen
  • Spel: 1:a halvlek – över 1,5 mål
  • Odds: 1,83 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45 23/10

Bayern München toppar Bundesligan tidigt där det inte känns helt orimligt att man lyckas upprepa fjolårets bedrift där man plockade hem trippeln. Framförallt så har man imponerat i de två inledande gruppspelsmatcherna med full pott där prestationen senast mot Manchester City som var helt briljant. Viktoria Plzen tog sig in till detta gruppspel via playoff men har inte fått någon vidare start där man har nollats i poängkolumnen efter förluster mot Manchester City och CSKA Moskva. Hemmamötet med ryssarna kan bli en eventuell nyckelmatch om man ska ha någon chans på vidare spel i Europa League.

Bayern kommer till spel med frågetecken i försvarslinjen där Dante är skadad medan Boateng är avstängd. Badstuber är långtidsskadad sedan tidigare. Martinez, Shaqiri och Thiago är otillgängliga för spel även dem. Plzen saknar Limbersky på ytterbacken med frågetecken kring Cisovskys medverkan i mittlåset.

Robben_and_Ribery_2693086b

Bayern har gjort 3 mål på både City och Moskva, och hade man haft någorlunda bättre utdelning på avsluten så hade det kunnat rinna iväg ännu mer. Dessa lag har Plzen släppt in 3 bollar mot, en viss signal på att upplevelsen här på Allianz Arena kan bli något obehaglig om det vill sig illa.

Den tyska giganten lever inte direkt med någon större press inför mötet där det enbart handlar om tre poäng, allt annat vore en hyfsad sensation. Man har även råd att rotera något i elvan men ändå få fram ett fantastiskt lag bland positionerna framåt i banan. Exempelvis stod Ribery över i helgen (startar ikväll) medan Götze stod för ett riktigt fint inhopp i halvtid, trolig start även för honom. Däremot så står man inför ett fåtal ommöbleringar i backlinjen där exempelvis Dante och Boateng inte är tillgängliga att jämföra med den senaste gruppspelsmatchen, återstår att se hur det påverkar försvarsspelet ikväll där van Buyten, Kirchoff och Contento gör upp om platserna centralt.

Tjeckerna är hyggliga framåt men kommer i stort få rikta in sig på omställningar. Man kommer nu tvingas till att bedriva ett försvarsspel som jag inte tror att man kommer klara av där man lär få svårigheter med Bayerns höga press, där jag anser att tyskarna har adderat ytterligare en dimension i sitt spel.


De totala överspelen är hyfsat nedtryckta, väljer den här spelformen istället med minst 2 gjorda mål innan 45 spelade minuter. Bet365 sticker ut något där exempelvis Ladbrokes och Unibet står mellan 1,60-1,65 i jämförelse. Bayern har bjudit på några rejäla utskåpningar i Champions League-spel den senaste tiden och kan mycket väl ha satt ett avtryck redan till pausvilan. Man är fullt kapabelt till att lösa det här på egen hand, även om motståndet har sina främsta chanser till att hota under inledningen där hemmalagets backlinje inte har fått alltför mycket tid tillsammans. Strax under medel på ett par mål i den 1:a halvleken.

/Puyol