Och då var det äntligen dags för oss fotbollsälskare att bevittna ännu en stormatch. Ett tungviktsmöte mellan de tyska giganterna Bayern och Real Madrid som är de mesta mästarna i dessa sammanhang. Det går att vända och vrida och analysera en hel del när man jämför dessa lag, men här måste jag gå på instinkten. Och trots att det är världens två bästa målvakter i varsin kasse så kan man inte blunda för namnen på topp vilket gör det här spelet av intresse.

  • Match: Bayern Munchen-Real Madrid
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

Jupp Heynckes vs José Mourinho. Manuel Neuer vs Iker Casillas. Franck Ribery vs Cristiano Ronaldo. Mario Gomez vs Karim Benzema. Ni ser själva, det är bara några av de intressanta duellarna dessa lag emellan, och då har man fortfarande inte nämnt Arjen Robben och Thomas Müller i Bayern och Angel di Maria, Mesut Özil samt en joker i Kaká hos det spanska huvudstadslaget.

Även om man kan tänka sig något taktiskt drag för att försöka stänga igen och order om försiktigt spel så är det här fortfarande två av de absolut målgladaste lagen i de europeiska toppligorna och vi kan nog få se ett smakprov på det under de inledande 90 minuterna i detta dubbelmöte.

Det ska bli intressant att se hur dessa spelstilar står sig mot varandra. Bayern har en kombination av fysik och tempo som Madrid inte har stött på den här säsongen medan det sistnämnda laget använder sig av många löpningar tillsammans med en del teknisk briljans och individuell skicklighet som tyskarna inte har gått upp emot under det här kalenderåret.

I bilden här ovan ser ni de båda lagens målvakter, Iker Casillas samt Manuel Neuer, i spanska respektive det tyska landslaget. Två herrar som kommer få jobba i det här dubbelmötet. Förhoppningsvis redan ikväll på tysk mark, då ett mål borde få det här att slå igång ännu hårdare.

Tyskarna är ruggigt starka hemma på Allianz Arena (som i övrigt står som värd för finalen i denna turnering) och man kan nog konstatera att det är en av de mest svårspelade platserna att komma till. Ett rött hav på läktarna kommer göra det de kan för att lyfta fram sina hjältar till ett bra utgångsläge inför nästa veckas retur. Jag ger hemmalaget väldigt goda chanser till att göra mål. På andra sidan har vi en Cristiano Ronaldo i stor form och allt vad det innebär & co som har gjort strax över 100 mål i den inhemska ligan vilket viskar om hur effektivt det här laget har varit framåt under pågående säsong.

Överspelet känns helt klart logiskt och det är värt en medelinsats. Det blir även två sidospel:
Pepe (Real Madrid) kortspel 3,05 (Expekt) 1/10 units
Båda lagen att göra mål 1,61 + över 9,5 hörnor 1,80 (=2,90) (Bet365) 1,5/units

/Puyol