Kvartsfinalspelet rullar vidare i Champions League-fotbollen där två av lagen till semifinalerna ska plockas fram, bland annat här i Munchen och Allianz Arena. Ett pressat Bayern gästas av Porto där kvällens bortalag som bekant har 3-1 att gå på från det första mötet. Baserat på hur pass starka tyskarna är så får det här fortfarande ses som relativt öppet, jag menar dock på att en av turneringens absoluta giganter kan fällas här.

  • Match: Bayern Munchen – Porto
  • Spel: Porto att avancera
  • Odds: 1,90 @ Expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45 21/4

Bayern går som bekant, och i vanlig ordning, urstarkt på inhemsk mark där man fortsätter att forcera mot ett nytt ligaguld. Man är 12 poäng upp på Wolfsburg och man har varit en maktfaktor här hemma i Munchen, framförallt i Champions League-spelet där man har vunnit samtliga av sina 4 hemmamatcher hittills med målskillnaden 13-0. Pep Guardiola riskerar dock att för första gången under sin tränarkarriär missa semifinalen i den här turneringen (har lyckats vid de 5 tidigare säsongerna han har deltagit) efter ett riktigt svagt inledande möte mot kvällens motstånd. Man gav i princip bort 3 mål efter att ha agerat svagt på den egna planhalvan både med och utan boll, och utöver att man har en del att rätta till på den fronten så måste man nu även få utdelning framåt. Den röda maskinen har även drabbats av en hel del skadebekymmer de senaste veckorna, och även om man har en väldigt bred trupp så är det i första hand ett par tongivande poängspelare som stryks.

Hemmalaget kommer alltså till spel utan en drös startspelare där Arjen Robben, Franck Ribery, David Alaba, Javi Martinez och Mehdi Benatia saknas sedan tidigare. Även frågetecken på Bastian Schweinsteiger och Philipp Lahm.

bayern-munich_200x200porto

Porto placerar sig 3 poäng bakom rivalen Benfica i den portugisiska ligatoppen, och även om man kunde ha hoppats på ett bättre utgångsläge inför slutspurten i ligaspelet så går man alltjämt mot en oerhört stark säsong – speciellt om man lyckades få med sig ett resultat härifrån. Julen Lopetegui har varit väldigt framgångsrik under sin första säsong som huvudtränare för ett klubblag där de sydamerikanska importerna, som Porto har varit ledande med att plocka fram, har mixats med ett antal fynd hämtade från den spanska primeran. I första hand har anfallsspelet varit direkt lysande där man var effektivt på att få ut något från det som gavs i det första mötet. ”Dragoes” har stått för hela 24 gjorda mål under de 9 matcherna som har spelats hittills och har tillgång till poängspelare som kan få ut mycket när ytorna ges, bra att bära med sig till det här mötet där man har fördel av bortamålsregeln i en eventuell förlängning.

Bortalaget tvingas till spel utan båda sina ordinarie ytterbackar där Danilo och Alex Sandro är avstängda. Man har även ett frågetecken på Cristian Tello som inte kunde vara med senast heller.


Jag hade nog, med rådande omständigheter, velat se portugiserna som knappa favoriter till att gå vidare från den här kvarten där övriga spelbolag också har börjat luta mot gästerna. Bayern är väldigt skadedrabbat och saknar ett par matchvinnartyper som kan skapa väldigt mycket på egen hand från ytorna på flankerna som motståndet kan komma att bjuda på när man packar ihop sitt lag centralt i banan där jag misstänker att man kan få slå en hel del passningar utan att ta alltför många meter. Gästerna har även gott om kapacitet och individuell skicklighet för att kunna producera ett bortamål vid de tillfällena man får chansen till att röra sig framåt, vilket kan vara mer än tillräckligt. Porto att avancera vidare spelas strax under medel.

/Puyol